#MAIANIVERSAM un an cu pâine vie de la Panifcom.
Zilele speciale merită sărbătorite într-un mod cât mai special! Ca în fiecare an, de Ziua InternaÈ›ională a Pâinii – Ziua Pâinii Panifcom, È›i-am pregătit un eveniment extraordinar ce se va desfășura în premieră È™i în oraÈ™ul tău – BotoÈ™ani.
Vino È™i tu la PANIVERSARIA – singurul eveniment din zona Moldovei care sărbătoreÈ™te pâinea cu maia È™i produsele de panificaÈ›ie. Brutarii de la PANIFCOM abia aÈ™teaptă să îÈ›i ofere cea mai bună pâine făcută cu maia, plămădită fix ca în vremurile în care gustul bun era accesibil prin simplitate. Prin acest eveniment ne dorim să încurajăm mâncatul sănătos È™i implicit să facem cunoscute beneficiile pâinii cu maia.
Formată din 10 maÈ™ini personalizate Panifcom, un car alegoric desprins dintr-o poveste, trupe de dans, personaje fabuloase, mascote È™i multe alte surprize, Caravana PANIVERSARIA va ajunge în BotoÈ™ani pe data de 18 octombrie 2018 È™i va merge pe un traseu amplu ce va cuprinde cartierele principale din oraÈ™ul tău.
Vă așteptăm cu drag la PANIVERSARIA 2018.
Panifcom este singurul producător zonal care demarează o astfel de acÈ›iune – spectacol – PANIVERSARIA - acÈ›iune cu prilejul căreia se vor oferi cu drag produse delicioase pentru consumatorii săi.
Ce este maiaua?
Tot ce-È›i trebuie pentru o pâine bună este: făină, apă È™i timp.
Fermentul natural care declanÈ™ează È™i conduce dospirea, maiaua, ia naÈ™tere natural din ingrediente simple, dar care, ca prin magie se transformă într-o formă benefică plina de viață. Cunoscută È™i sub denumiea de „drojdie sălbatică”, acesta diferă de drojdia de cultură prin faptul că fermenÈ›ii se dezvoltă lent cu ajutorul unor condiÈ›ii specifice de temperatură È™i umiditate, pornind de la microflora natural prezentă în faina de grâu sau secară, integrală, neagră sau albă.
Beneficiile oferite de maia
Este miraculos cum două ingrediente simple precum apa È™i făina se pot transforma în ceva cu adevărat extraordinar: maiaua. Originară din Egipt unde, în urmă cu 3500 de ani a fost plămădită, maiaua prezintă o serie de beneficii considerabile. Maiaua conduce o fermentaÈ›ie mai lentă, metabolismul microorganismelor implicate nefiind forÈ›at în niciun fel iar procesele biochimice decurg natural, astfel, pâinea obÈ›inută va fi mai uÈ™or de digerat. În aluatul dospit cu maia, carbohidraÈ›ii complecÈ™i sunt parÈ›ial descompuÈ™i în zaharuri mai simple È™i mai uÈ™or digerabile, iar proteinele în aminoacizi.
Beneficii notabile sunt È™i pentru diabetici sau pentru persoanele care doresc să îÈ™i menÈ›ină o greutate echilibrată deoarece maiaua are un indice glicemic scăzut. Ca È™i parte vie a unei pâini sănătoase, maiaua conÈ›ine probiotice (lactobacillus), elemente vitale pentru sistemul digestiv. Prin dospirea naturală, datorită beneficiilor fermenÈ›ilor, pâinea cu maia recrează populaÈ›ia de bacterii favorabile unui proces digestiv optim.
Maiaua conÈ›ine o multitudine de vitamine: B1-B6, B12, E, magneziu, potasiu, calciu, fosfor, zinc precum È™i o mare parte din elementele nutritive din bobul de cereale, eliberate în forme uÈ™or de asimilat de organism. Maiaua dă gust deosebit al painii - gustul uÈ™or acriÈ™or - ce va aminti mereu de pâinea făcută cu atâta bunătate de cei dragi de acasă.
Pâinea cu maia îÈ™i păstrează calitățile mai mult timp decât pâinea preparată exclusiv cu drojdie de cultură, calități benefice pentru o masă sănătoasă dar È™i savuroasă.
Pâinea cu maia de la Panifcom este un produs cu o particularitate aparte definit de o amprentă irepeteabilă, un specific caracteristic, o pâine vie care păstrează un gust deosebit.
Detalii suplimentare: www.panifcom.ro
(P.)