(P) Samsung Galaxy A53 vs. A55: diferențe, comparație, care este mai bun?

(P) Samsung Galaxy A53 vs. A55: diferențe, comparație, care este mai bun?

Aruncați o privire la principalele diferențe dintre Samsung A55 și Samsung A53 pentru a vedea care dintre ele este opțiunea mai bună.

Deși nu a adus atât de multe caracteristici noi pe cât ne-am fi dorit, Samsung Galaxy A55 are îmbunătățiri față de generațiile anterioare. 

Diferențe în ceea ce privește design-ul și ecranul 

Samsung A55 păstrează în continuare stilul premium pe care l-am văzut la A54, dar cu câteva detalii în plus, care îți dau senzația că ții în mână un Samsung Galaxy S23 și nu un telefon din gama medie. O combinație de margini atenuate, laterale din aluminiu și spate din sticlă.

Dacă te uiți cu atenție la partea laterală a lui A55, vei vedea că acest model are faimoasa „Key Island”, acea mică margine ridicată în zona butoanelor, armonizându-se în același timp cu restul designului.

Samsung Galaxy A55 este puțin mai greu decât A54 și cu câteva grame mai greu decât Samsung A53, așa că acesta ar putea fi unul dintre primele lucruri pe care le veți observa atunci când îl țineți în mână. În ceea ce privește ecranul, Samsung Galaxy A55 are un panou FHD+ Super AMOLED de 6,6 inci, cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o luminozitate maximă de 1000 de nits.

Trecând la Samsung A53, acesta are un ecran FHD+ Super AMOLED de 6,5 inci cu o rată de reîmprospătare de 120 Hz și o luminozitate maximă de 800 de nits. Din punct de vedere al designului, se îndepărtează de senzația premium a lui A55, cu spatele din policarbonat. Asta nu înseamnă că veți avea în mâini un telefon greoi. A53 are stilul caracteristic Samsung, cu detalii bine finisate, plăcute la atingere și o schemă de culori care pune în evidență designul. Un bonus este faptul că se simte ușor și foarte confortabil, iar dacă vă place efectul modulului integrat al camerei foto, veți regăsi acest detaliu în acest design, care se îmbină bine cu culorile alese.

Performanța și puterea primesc un upgrade la Samsung A55

Să trecem la una dintre cele mai importante secțiuni ale acestei comparații Samsung A55 vs A53. Așa cum era de așteptat, Samsung a modernizat procesorul de pe noul A55, păstrându-l în același timp în cadrul ofertelor sale. Astfel, avem un procesor Samsung Exynos 1480, cu o creștere semnificativă a puterii și performanței față de generația anterioară.

În acest model nu vom găsi o versiune cu 6GB de memorie RAM, ci vom avea o singură opțiune de 8GB pe care o putem însoți cu 128 sau 256GB de stocare internă și posibilitatea de a o extinde cu un card microSD.

Pe de altă parte, Samsung A53 are un procesor Samsung Exynos 1280. A54 era o îmbunătățire considerabilă a performanțelor lui A53, așa că, în comparație cu Samsung A55, este de la sine înțeles că este departe de ofertele mobile mid-range din 2024.

În ceea ce privește restul configurației, 6B de RAM + 128 sau 256 GB de stocare internă au fost posibilitățile oferite la lansare. Bineînțeles, există caracteristici pe care le veți regăsi în ambele modele, cum ar fi cititorul de amprente de sub ecran, NFC, difuzor stereo, protecție IP67. 

Aceeași baterie și aceeași propunere de încărcare rapidă

La acest capitol nu veți găsi diferențe în ceea ce privește specificațiile tehnice, deoarece ambele au o baterie de 5000 mAh cu încărcare rapidă de 25W. Da, pare incredibil că avem în continuare aceeași propunere de încărcare rapidă ca la A53.


Continuând cu comparația Samsung A53 vs A55, trecem la secțiunea fotografică.

Samsung Galaxy A55 oferă o combinație de trei senzori. Un senzor principal de 50 de megapixeli cu f/1.8 și IOS, un senzor de 12 megapixeli cu unghi larg cu f/2.2 și un macro de 5 megapixeli cu f/2.4, iar în ceea ce privește camera frontală, un senzor de 32 de megapixeli cu f/2.2. Pe de altă parte, sunt patru senzori pe care îi vei găsi în modulul de cameră al lui Samsung Galaxy A53. Un senzor principal de 64 de megapixeli cu f/1.8 și OIS, un senzor de 12 megapixeli cu unghi ultra larg cu f/2.2, un senzor de adâncime de 5 megapixeli cu f/2.4 și un macro de 5 megapixeli cu f/2.4 și un senzor de 32 de megapixeli cu f/2.2 pe camera frontală.


Deci, care este mai bun? Samsung A53 sau Samsung A55?

Evident, niciunul dintre ele nu se poate compara cu un, să zicem, Samsung Galaxy S23, dar A55 este, cu siguranță, un upgrade important față de A53. Pe de altă parte, niciunul nu costă nici pe departe cât un Samsung Galaxy S23, deci avantaj cele două A-uri la acest capitol. Am văzut deja că Samsung Galaxy A55 oferă un design premium și se îmbunătățește în majoritatea domeniilor: ecran mai bun, mai multă putere și performanță. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Slovacia – România, în această seară de la ora 19.00

astăzi, 14:21
49

Ultimul meci în Grupa E la EURO 2024 al naționalei antrenată de Edi Iordănescu este programat astăzi, 26 iunie, împotriva Slovaciei.Vezi cotele Superbet pentru confruntarea cu Slovac...

A adolescentă a dispărut de acasă: Sunați la 112 sau anunțați Poliția dacă o vedeți pe Mirabela!

astăzi, 14:02
140

Adolescenta a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.Alexuță Mirabela Ionela are 1,50 m î...

25.000 de euro pentru o îmbrățișare. Operația care îi va permite unei tinere mame să-și țină bebelușul în brațe

astăzi, 13:37
155

În lipsa unei operații, scolioza descoperită la o vârstă atât de fragedă i-a afectat întreaga copilărie și adolescență. Vorbim de o luptă pentru supraviețuire care du...