(P) Camerele de supraveghere reduc riscul unei spargeri cu pana la 80%

(P) Camerele de supraveghere reduc riscul unei spargeri cu pana la 80%

Utilitatea camerelor de supraveghere a fost demonstrată de-a lungul timpului în numeroase situații. Acestea au ajutat fie la prinderea unor persoane care au intrat prin efracție în spații private sau în spații comerciale, fie la rezolvarea unor situații problematice.

În același timp, camerele de supraveghere au și meritul de a le induce celor care au de gând să producă daune sau să intre prin efracție în spațiile în care nu au acces teama de a nu fi prinși, iar în felul acesta riscurile unor spargeri, mai ales în cazul societăților comerciale scad considerabil, cu până la 80%. Iată care sunt avantajele pe care le oferă instalarea unor camere de supraveghere și de ce criterii trebuie să ții cont atunci când dorești să faci cea mai bună alegere în acest sens.

Utilizarea și eficiența camerelor de supraveghere

Utilizarea unor camere supraveghere în spațiile comerciale sau în cazul proprietăților private prezintă numeroase avantaje, unele mai evidente, altele mai puțin cunoscute de publicul larg. Sistemele de supraveghere au fost perfecționate de-a lungul timpului, iar tehnologiile avansate din ziua de azi le permit utilizatorilor să beneficieze de un nivel ridicat de protecție și siguranță.  

Pentru că rata infracțiunilor a cunoscut de-a lungul timpului și creșteri considerabile, iar intrările prin efracție, furturile și pagubele aduse proprietarilor sau societăților comerciale ating uneori cote alarmante, este recomandată luarea unor măsuri de precauție necesare pentru pază și protecție. Din categoria modalităților prin care pot fi reduse riscurile de spargeri sau de intrări prin efracție face parte și instalarea acestor sisteme de supraveghere.

Conceptul de supraveghere video se referă la obținerea unor imagini înregistrate de dispozitive special concepute în acest sens, respectiv camere de supraveghere care transmit imaginea înregistrată pe dispozitivele conectate – DVR sau dispozitive cu conexiune la rețea. Ușor de implementat și sigură pe termen lung, supravegherea video este astăzi la îndemâna oricui.

Siguranță și securitate antiefracție

Modelele de camera supraveghere actuale, pe care le poți găsi pe piața dedicată, sunt unele prevăzute cu funcții speciale care pot ajuta la asigurarea unei protecții mai ridicate atât în spațiile publice, cât și în cele private. Acestea pot fi conectate la sistemul de alarmă, pot oferi un câmp vizual lărgit și pot fi prevăzute cu detector sau senzori de mișcare pentru a alarma proprietarii de locuințe sau administratorii unor spații comerciale cu privire la mișcări sau tentative de intrare prin efracție.

Mai mult decât atât, acestea pot fi echipate cu funcție audio sau oferă posibilitatea vederii pe timp de noapte, fiind în acest fel eficiente pentru asigurarea siguranței unei afaceri, a unei companii sau a unei locuințe.

Soluție fiabilă și eficientă, supravegherea video este una dintre modalitățile cu ajutorul cărora riscurile de spargeri, de intrări prin efracție, de vandalizări sau alte acțiuni de acest fel sunt considerabil diminuate.

Funcții inteligente pentru o protecție sporită împotriva spargerilor

Avantajele pe care le oferă camerele de supraveghere video celor care doresc să își protejeze spațiul împotriva intrărilor prin efracție sau altor acțiuni menite a face rău sunt numeroase. Mai mult decât a înregistra imaginile și videoclipurile în caz de intruziune, camerele de supraveghere descurajează oamenii care au intenții de acest fel și duc la reducerea riscului de spargere și permit luarea unor măsuri rapide, precum și reacționarea cu dovezi video în sensul rezolvării unor probleme de acest fel.

Funcțiile cu care sunt prevăzute camerele de supraveghere au, printre altele, menirea de a speria hoții care intenționează să intre prin efracție pe o proprietate privată sau în spațiile comerciale. Pe lângă faptul că văd camera, iar aceasta îi descurajează să acționeze, există și posibilitatea de a accesa imaginile de la distanță, de a activa funcții inteligente de detectare automată a mișcării și de a trimite alerte pe dispozitivele conectate. În acest fel, se poate acționa imediat, diminuându-se considerabil riscurile de daune și pagube materiale mari.

Echiparea cu IR care permite vizualizarea pe timp de noapte, detectarea persoanelor, detectarea vehiculelor sau a animalelor, declanșarea alarmelor, zgomote anormale sau alte funcționalități, toate acestea te pot ajuta să îți păstrezi proprietatea sau societatea în permanență supravegheată. Camerele de supraveghere au evoluat permanent, iar modelele actuale le permit utilizatorilor să beneficieze de cele mai înalte funcții de monitorizare, dar și să acceseze de la distanță imaginile înregistrate de aceste instrumente fixe.

De ce camerele de supraveghere reprezintă o soluție sigură pe termen lung

Camerele de supraveghere pot fi montate atât la interior, cât și în exterior, astfel că ai posibilitatea de a înregistra imagini din orice spațiu dorit. Alegând dintre modelele de camere supraveghere exterior, beneficiezi de o supraveghere video extinsă. Atenție însă la reglementările în vigoare referitoare la instalarea unor camere de supraveghere care surprind imagini din spații publice sau de pe proprietățile private ale altor persoane. Instalarea camerelor de supraveghere se realizează doar de către firme autorizate de IGPR, în caz contrar instalarea fără autorizație fiind considerată infracțiune.

Instalate în mod corect și perfect legal, camerele de supraveghere reprezintă o soluție eficientă și sigură pe termen lung, deoarece acestea surprind și transmit imagini care pot reprezenta dovezi importante în rezolvarea unor litigii. De asemenea, acestea au rol important în prevenție, fiind vorba despre instrumente prevăzute cu funcții inteligente de atenționare în cazul unor mișcări nedorite.

În cazul în care intrarea prin efracție a avut deja loc, ai posibilitatea de a vizualiza și de a descărca imediat videoclipul înregistrat, acesta fiind dovada de care poți avea nevoie pentru a face reclamație la poliție sau la organele competente care pot demara anchetele necesare. O înregistrare de acest fel îți poate aduce mai repede rezolvarea, dat fiind că infractorii pot fi identificați cu ușurință atunci când sunt surprinși în imagini.

Camere de supraveghere ușor de instalat pentru performanțe deosebite

Instalarea unor camere de supraveghere nu mai este astăzi o chestiune dificilă, mai ales că utilizatorii pot beneficia de avantajele oferite de modelele de camere supraveghere wireless, respectiv evitarea problemelor de cablare care i-ar fi împiedicat pe unii să apeleze la implementarea unui sistem de supraveghere de acest fel. O instalare rapidă și ușoară, funcții avansate și caracteristici de performanță deosebite, toate acestea oferă o experiență de utilizare deosebită, la standarde de calitate înalte.

Modelele de camere de supraveghere pe care le poți achiziționa de pe piața dedicată sunt numeroase, însă este important să alegi ceea ce îți este util. Pentru a identifica în mod corect nevoile pe care le ai, folosește criteriile de selecție aferente și urmărește specificațiile pe care le au camerele de supraveghere de pe DABSTORE, locul în care vei găsi cea mai variată gamă de camere de supraveghere de pe piața din România.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

astăzi, 16:43
68

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...

Au plecat la Dorohoi, iar în urma lor a urmat dezastrul: Blocul evacuat, bunuri distruse, mii de lei topiți!

astăzi, 15:49
782

Printr-un apel la 112, pompierii au fost anunțați că iese fum de pe geamurile unui apartament. Se pare că proprietarii au plecat până în municipiul Dorohoi, județul Botoșani, iar &i...

În Duminica Floriilor, PS Nichifor Botoșăneanul va sluji într-o parohie din Botoșani

astăzi, 15:05
232

Duminică, 28 aprilie – Duminica a 6-a din Post (a Floriilor) – Intrarea Domnului în Ierusalim, începând cu ora 7:45, va avea loc resfinţirea bisericii Parohiei Sfâ...