(P) 3 metode de a reduce timpul petrecut în fața ecranelor

(P) 3 metode de a reduce timpul petrecut în fața ecranelor

Ai ajuns la concluzia că petreci prea mult timp în fața ecranelor, fie că este vorba despre tabletă, telefon, TV LG sau orice alt fel de dispozitiv? În rândurile care urmează îți oferim trei metode care să te ajute să reduci din timpul pe care îl petreci în fața acestor gadgeturi, de orice fel ar fi ele.

Astăzi, fie că suntem adulți, fie că suntem copii sau oameni de vârsta a treia, cu toții petrecem mult prea multe ore făcând diverse lucruri în fața unui telefon, a unei tablete, a unui laptop sau a unui TV LG, TV Sony sau de la oricare alt brand. Expunerea prelungită la astfel de dispozitive poate avea urmări serioase asupra sănătății noastre. De la problemele pe care le poate avea de suferit sănătatea noastră fizică și până la cele legate de sănătatea emoțională, să îți petreci mai multe ore pe zi în fața unui ecran îți poate dăuna, așa că este important să reduci acest timp.

Sigur că, dacă meseria ta este de așa natură încât ești nevoit să stai în fața unui calculator sau a unui laptop, nu ai prea multe de făcut în acest sens, însă îți poți lua pauze, astfel încât ochii tăi să se odihnească și tu să faci puțină mișcare, măcar câteva minute pe zi.

Cu atât mai mult, dacă lucrezi în fața calculatorului, te sfătuim ca atunci când ajungi acasă să reduci cât mai mult timpul petrecut în fața unui TV LG sau de la oricare al brand sau în fața unei tablete sau stând pe telefon. Este adevărat că te poți relaxa uitându-te la un film sau poate jucând un joc pe calculator sau pe telefon, însă totul trebuie făcut cu măsură. Mai mult de o oră, două, nu ar trebui să folosești aceste dispozitive deoarece vederea ta poate avea de suferit și la fel poate avea de suferit și calitatea somnului tău.

Să vedem care sunt metodele prin care poți să reduci cât mai mult timpul pe care îl petreci în fața ecranelor.

1. Ia pauze frecevente

Așa cum spuneam și mai sus, dacă ești nevoit să lucrezi pe calculator sau pe laptop, este indicat să iei cinci minute de pauză o dată la o oră și să faci mișcare pentru a îți relaxa corpul și mintea. Dacă lucrezi la birou, în format fizic, poți face o scurtă plimbare în curtea companiei, iar dacă lucrezi de acasă, poți ieși puțin, pentru câteva minute, în fața blocului sau în fața casei. Chiar dacă pare ceva minor, crede-ne pe cuvânt că aceste pauze te vor ajuta enorm atât fizic, cât și psiho-emoțional.

2. Practică un hobby

În afară de aceste pauze, poți să practici mai mult hobby-urile tale, în loc să petreci tot timpul liber în fața ecranelor. Sigur că nu spune nimeni că nu te poți relaxa și uitându-te la un film în fața unui tv Sony sau jucându-te jocul tău preferat pe calculator, pe telefon sau pe laptop, însă îl poți înjumătăți și îl poți înlocui cu practicarea unei pasiuni, care să nu implice ecranele.

3. Petrece mai mult timp cu cei dragi

O altă metodă eficientă de a mai reduce din timpul prea mare de expunere în fața dispozitivelor electronice este și acela de a petrece mai mult timp cu cei dragi ție. Fie că este vorba despre momentele pe care le petreci cu familia, fie că ne referim la cele petrecut alături de prietenii tăi, cu siguranță vei fi mult mai mulțumit și mult mai fericit dacă vei face acest lucru și dacă veți crea împreună amintiri pe care le veți putea rememora peste câțiva ani. Indiferent dacă alegeți să jucați un joc de societate, să vă plimbați în parc sau să luați masa în oraș, toate aceste activități vă vor aduce bucurie și mulțumire.
Pune în practică toate aceste sfaturi și vei constata că te vei simți mult mai bine și împlinirea ta va fi una mult mai mare față de aceea de a sta în permanență în fața unor ecrane.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Câte clase trebuie să ai ca să poți conduce o mașină, ce spune legea!

Vineri, 26 Iulie 2024
782

Prin urmare, toți cursanții trebuie să citească și să rețină prevederile din legea circulației. Iar la finalul pregătirii, susțin un examen teoretic, în cadrul căruia răspund la &ic...

Șoferi din Suceava, prinși pe drumurile din Botoșani cu lemne transportate ilegal!

Vineri, 26 Iulie 2024
76

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că acesta nu deține documente legale pentru cantitatea de 1,5 metri cubi material lemnos transportată, motiv pentru care a fost sancțion...

Invitatul de la Știri cu Gelu Graur: ”Cea mai frumoasă perioadă din an este atunci când sunt pe două roți, împreună cu soția mea!”

Vineri, 26 Iulie 2024
302

Pasiune, adrenalină, călătorii rapide, dar și riscuri în trafic, deseori teribilism și, din păcate, uneori tragedii. În Botoșani, în fiecare lună, zeci de persoane obțin per...