(P) Încălțămintea ortopedică pentru copii: Când este necesară?

(P) Încălțămintea ortopedică pentru copii: Când este necesară?

Picioarele copiilor sunt în plină dezvoltare în primii ani de viață, iar alegerea încălțămintei potrivite este esențială, pentru a le asigura o creștere armonioasă. Printre alegerile pe care le poți face ca părinte se află tipul de încălțăminte ortopedică pentru copii, recomandată pentru a corecta anumite probleme la nivelul piciorului.

Ce este încălțămintea ortopedică pentru copii?

Încălțămintea ortopedică pentru copii este concepută special pentru a corecta diferite probleme ortopedice, precum piciorul plat sau piciorul varus equin.
Aceasta se remarcă prin anumite caracteristici distincte, precum designul ergonomic, potrivindu-se perfect formei piciorului aflat în plină dezvoltare. Totodată, ea este confecționată doar din materiale de calitate, pentru a asigura o înaltă durabilitate și a-i oferi confort copilului pe durata mersului.

Nu în ultimul rând, încălțămintea ortopedică dispune de sprijin pentru arc, având o talpă interioară specială, prin care susține arcul piciorului. Toate aceste beneficii sunt importante pentru a oferi suport copiilor cu o problemă de natură ortopedică.

Când este recomandată purtarea încălțămintei ortopedice pentru copii?

Încălțămintea ortopedică susține talpa, glezna și piciorul, pentru ca mușchii și oasele să fie corect poziționate, atât pe durata repausului, cât și pe cea a mersului.
Există mai multe situații în care medicul poate recomanda purtarea încălțămintei ortopedice la copii:

• Piciorul plat

Unii copii pot avea picior plat, atunci când arcadele piciorului sunt insuficient dezvoltate. Încălțămintea ortopedică ajută la corectarea alinierii piciorului pe durata mersului.
Talpa specială a pantofilor ortopedici oferă sprijin pentru arc, pentru a menține arcul natural al piciorului. Totodată, pantofii ortopedici pot avea călcâiul ușor ridicat, pentru a îmbunătăți alinierea piciorului. În plus, sunt confortabili și ușor de purtat, fiind potriviți pentru utilizarea zilnică.
Cu toate acestea, alegerea lor corectă se face cu ajutorul medicului, care va urmări progresul copilului și necesitatea purtării lor pe viitor.

• Mersul înclinat spre interior

La copiii cu această problemă ortopedică, piciorul se rostogolește spre interior atunci când merg, cauzând durere și disconfort. De asemenea, ei pot avea probleme de echilibru din cauza mersului incorect sau a posturii inadecvate.
De aceea, unii copii cu mers înclinat spre interior pot prezenta o curbă a spatelui. Corectarea timpurie a acestei probleme este esențială pentru a preveni alte complicații ortopedice ce pot apărea.

• Tonusul muscular redus

Copiii cu un tonus muscular scăzut pot avea dificultăți în menținerea unei posturi corecte, dar încălțămintea ortopedică este de ajutor, prin sprijinul suplimentar oferit picioarelor. Prin urmare, aceasta susține picioarele și împiedică adoptarea unei poziții incorecte.
Copiii cu tonus muscular redus sunt mai predispuși la cădere iar încălțămintea ortopedică reduce accidentările. Nu în ultimul rând, sunt prevenite eventualele complicații și este posibilă corectarea posturii.

• Probleme ale genunchilor

Situațiile în care genunchii se îndreaptă către interior sau gleznele se îndepărtează, pot fi corectate tot cu ajutorul încălțămintei ortopedice. Aceasta distribuie uniform greutatea pe întreg corpul și reduce presiunea de la nivelul genunchilor, ajută și la prevenirea durerii și a altor probleme ce pot apărea, care vor afecta dezvoltarea picioarelor și mersul.

Discută cu medicul despre dificultatea ortopedică a copilului tău și află care este încălțămintea potrivită, pentru corectarea acesteia și îmbunătățirea mersului. În magazinele de tehnică medicală vei găsi modelul potrivit, adaptat nevoilor acestuia.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
43

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
87

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
140

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...