(P) Merită să investești într-o mașină de spălat rufe cu uscător?

(P) Merită să investești într-o mașină de spălat rufe cu uscător?

Dacă vă gândiți să vă schimbați mașina de spălat rufe, o opțiune de luat în considerare este să cumpărați o mașină de spălat cu uscător de rufe electric. Această opțiune 2 în 1 vă poate face viața mai ușoară și mai confortabilă.
Deși până în urmă cu câțiva ani mașinile de spălat rufe și uscătoarele de rufe erau aparate electrocasnice separate, acum este foarte frecvent să vedem pe piață și în case aceste echipamente care integrează ambele funcții într-una singură și care vă permit să vă bucurați de haine curate și uscate în doar câteva ore: mașinile de spălat cu uscător de rufe electric.

Mașinile de spălat cu uscător diferă de mașinile de spălat tradiționale prin faptul că încorporează funcția de uscare a hainelor după centrifugare, având încorporat și un uscător de rufe electric. Așadar, mașinile de spălat cu uscător sunt ideale dacă nu dispuneți de mult spațiu și, în același timp, nu depindeți de factorul climatic pentru uscare.

Mașina de spălat rufe cu uscător: Avantaje
Dacă vă gândiți să treceți la o mașină de spălat rufe cu uscător, este momentul să cunoașteți avantajele acesteia față de mașinile de spălat convenționale (separate) și uscătoarele de rufe (separate).

Comoditate.
Un electrocasnic 2 în 1 este mai convenabil. Există aparate de acest tip care pot fi programate pentru a vă lăsa hainele curate și pregătite de purtare la ora pe care o doriți.

Economie de timp.
Prin spălare și apoi uscare, procesul este scurtat, fără a fi nevoie să așteptați pentru a refolosi hainele. În plus, există mașini de spălat cu uscător care fac ca hainele să iasă mai puțin șifonate, ceea ce economisește și timpul de călcat.

Ocupă mai puțin spațiu.
Un singur aparat electrocasnic care îndeplinește funcțiile a două aparate diferite ocupă, evident, un spațiu mai mic. Mașinile de spălat cu uscător spală mai întâi hainele și apoi folosesc aburul pentru a le usca în același aparat, fără a renunța la funcțiile pe care le-ar oferi separat și economisind spațiul pe care l-ar ocupa două aparate, unul pentru spălare și unul pentru uscare.

Multifuncționalitate și versatilitate.
Pe lângă spălarea și uscarea într-un singur ciclu, mașinile de spălat rufe cu uscător vă permit să alegeți ambele opțiuni separat. Programele lor permit, de asemenea, diferite tipuri de spălare și uscare, în funcție de caracteristicile rufelor.

Acestea nu sunt afectate de condițiile meteorologice.
Vă puteți usca hainele în orice condiții.

Preț.
Obțineți două aparate la prețul unuia, cu cea mai bună garanție de satisfacție.

Eficiență energetică.
Datorită inovațiilor constante, acum putem găsi mașini de spălat rufe cu un consum eficient (eticheta clasa A).

Mașină de spălat rufe cu uscător: Dezavantaje
Pentru a putea face o evaluare completă, trebuie să vorbim și despre dezavantajele acestui aparat 2 în 1.

Capacitate mai mică.
Deși și-au mărit considerabil capacitatea (10-12 kilograme), atunci când vine vorba de uscare, cel mai bine este să o faceți cu o jumătate de încărcătură, astfel încât să existe suficient spațiu pentru uscare. Veți avea nevoie de 2 cicluri pentru a usca totul sau lăsați în uscător doar ceea ce aveți nevoie mai urgent.

Eficiență de uscare mai scăzută.
Un uscător rufe electric cu tambur independent este mai eficient la uscare. Pentru rezultate optime de uscare, trebuie să uscați la o viteză mai mare.
Deși mașinile de spălat rufe cu uscător reduc șifonarea rufelor, permițându-vă să programați ciclul de spălare și uscare în secvență, trebuie remarcat faptul că aceste aparate tind să aibă nevoie de mai mult timp în secțiunea de uscare decât un uscător de rufe electric de sine stătător.

Acest lucru se datorează faptului că uscătoarele de rufe individuale funcționează de obicei prin sistemul de evaporare, care este mai rapid decât sistemul de condensare tipic pentru mașinile de spălat rufe cu uscător, care tinde să dureze mai mult, deși are avantajul de a fi mai puțin dăunător pentru țesăturile hainelor.

Când se strică una, se strică ambele.
Una dintre cele mai mari critici la adresa mașinilor de spălat cu uscător este că se strică mai ușor. După cum explică specialiștii, trebuie ținut cont de faptul că acest tip de aparat îndeplinește funcțiile a două echipamente, astfel că, în timp, unul dintre ele se poate defecta, afectând performanța generală a amândurora.

Pe de altă parte, specialiștii precizează că întreținerea este foarte asemănătoare atât pentru mașinile de spălat cu uscător, cât și pentru aparatele individuale: "Curățați filtrele respective, condensatorul (uscătoare cu condensare), tubul (uscătoare cu evacuare), evitați supraîncărcarea aparatului, folosiți cantitatea potrivită de detergent sau balsam, asigurați curățarea corectă a cauciucului etc.".

Sfatul specialiștilor:
Este mai bine să cumpărați o mașină de spălat cu uscător decât cele două aparate electrocasnice separat, mai ales dacă folosiți uscătorul doar sporadic și preferați să uscați vara hainele în mod tradițional, la soare sau pe sârmă.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
155

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
165

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
246

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...