(P) 2 sfaturi pentru o amenajare practică a bucătăriei

(P) 2 sfaturi pentru o amenajare practică a bucătăriei

Pentru mulți dintre noi, bucătăria este sufletul casei. Aici luăm mese alături de întreaga familie, servim cafele fierbinți alături de prietenii dragi, gătim preparate delicioase și tot aici obișnuim să facem teme alături de cei mici sau să finalizăm ultimele detalii pentru proiectele de serviciu. Prin urmare, este firesc să ne dorim bucătării cât mai funcționale, dar totodată estetice.Totuși, bucătăriile pe care le vedem în reviste, în mediul online sau chiar în showroom-uri sunt adesea nefuncționale, în ciuda frumuseții lor.

Amenajarea practică și funcțională cântărește mai mult decât estetica, iar pentru a obține o bucătărie practică trebui să ținem cont de o serie de criterii precum depozitarea, amplasarea echipamentelor casnice și localizarea prizelor electrice.

Cum puteți amenaja o bucătărie funcțională? Creați triunghiul de aur

Configurarea bucătăriei va influența toate celelalte aspecte, de la organizare, depozitare și până la bunul mers al pregătirii unei mese. De exemplu, o greșeală comună este aceea de a amplasa chiuveta la o distanță incomodă față de plită și de frigider. Specialiștii în design interior propun termenul de „triunghi de aur”, conform căruia plita, frigiderul și chiuveta ar trebuie să fie plasate în trei puncte de intersectare, deoarece adesea vă plimbați de la unul la altul în timp ce pregătiți o masă.

Dacă sunteți în procesul de renovare a bucătăriei, țineți cont de nemulțumirile pe care le-ați avut în trecut și încercați de această dată să vă amenajați o bucătărie cât mai funcțională. Dacă este prima bucătărie pe care o amenajați, atunci luați în considerare cum vă descurcați să pregătiți mesele pe parcursul unei săptămâni și folosiți eventualele concluzii la care ați ajuns pentru a stabili o amenajare care să vă avantajeze modalitatea de lucru.

De ce este important să țineți cont de stilul de viață la amenajarea bucătăriei?

Stilul de viață influențează cel mai mult amenajarea bucătăriei. De exemplu, poate veți avea nevoie de un spațiu amplu pentru a vă despacheta cumpărăturile, în timp ce puneți toate ingredientele în cămară și în frigider. Dacă cei mici obișnuiesc să își facă temele în bucătărie în timp ce gătiți, veți avea nevoie de o bancă, de scaune confortabile sau de scaune pentru insulă. Pe de altă parte, dacă luați masa în bucătărie, atunci veți avea nevoie de o masă cât mai solidă, deoarece masa amplasată în bucătărie servește adesea și ca suprafață de lucru pentru pregătirea meselor.

Acordați o privire la gama de mese de bucătărie vidaXL pentru a descoperi modele practice de mese, cu spațiu de depozitare sau multifuncționale. Ținând cont de stilul personal de viață, veți obține o bucătărie care vă avantajează. Poate aveți nevoie de un loc retras pentru a vă savura cafeaua în liniște sau poate doriți un colț unde să vă puteți amenaja un mic birou. Dacă vă invitați frecvent prietenii sau colegii la masă și preferați intimitatea bucătăriei, atunci o masă mare este cu atât mai necesară.

Nu uitați că, pentru a obține o bucătărie practică și estetică, contează foarte mult să o mobilați corespunzător, să investiți în echipamente de uz casnic cât mai eficiente și să acordați atenție sporită corpurilor de iluminat.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

astăzi, 17:05
48

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
89

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
148

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...