Cu toÈ›ii suntem de acord că unul dintre cele mai căutate È™i iubite preparate este fără doar È™i poate pizza, acesta fiind principalul motiv pentru care tot mai mulÈ›i împătimiÈ›i ai gătitului au optat pentru achiziÈ›ionarea unui cuptor profesional care să le aducă cele mai delicioase felii de pizza, realizate după bunul plac È™i savurate împreună cu familia în confortul propriei locuinÈ›e.
Odată cu trecerea timpului, reÈ›etele pentru acest preparat au început să devină tot mai diversificate, în momentul de față existând o reÈ›etă care să se plieze pe gustul oricărui critic culinar. Cea mai eficientă modalitate de a obÈ›ine acest preparat atât de delicios este cu ajutorul unui cuptor profesional, fiind totodată accesoriul perfect pentru orice bucătărie în aer liber.
Dacă totuÈ™i nu eÈ™ti familiarizat cu aceste cuptoare pentru pizza È™i necesitatea pe care acestea o au, s-ar putea să te întrebi pentru ce sunt hotele lor È™i chiar să pui la îndoială necesitatea acestora. O hotă profesională reprezintă un sistem de ventilaÈ›ie, un dispozitiv mecanic menit să îndepărteze fumul nedorit È™i alte impurități din bucătărie.
Acestea sunt instalate deasupra cuptorului pentru a preveni răspândirea mirosurilor neplăcute È™i a fumului pe întreaga suprafață a bucătăriei. În cuptoarele tradiÈ›ionale pentru pizza, căldura este generată de arderea lemnului sau a gazului È™i este foarte dificil să limitezi cantitatea de fum produsă, prin urmare, o hotă profesională este cât se poate de necesară, atât pentru a menÈ›ine bucătăria curată cât È™i în siguranță.
Dar care sunt cele mai bine cotate cuptoare pentru pizza?
Din moment ce am stabilit importanÈ›a pe care hota o are, este de la sine înÈ›eles faptul că cele mai bune cuptoare pentru pizza sunt cele dotate cu o hotă. Daca un cuptor de pizza nu are hotă, va degaja atât un exces de grăsime, cât È™i foarte mult fum. Indiferent dacă vorbim despre preparatele realizate în restaurant sau despre cele pregătite acasă, aceste hote îmbunătățesc gustul preparatului final, asigurându-È›i în acelaÈ™i timp siguranÈ›a È™i confortul de care ai nevoie.
De ce altceva mai trebuie să È›inem cont când alegem cuptorul ideal? În afară de dotarea acestuia cu o hotă, trebuie să avem în vedere spaÈ›iul de care dispunem. În funcÈ›ie de acesta, putem opta pentru alegerea unui cuptor electric, care funcÈ›ionează pe gaz sau pe lemne. Fiecare dintre aceste instrumente prezintă o serie de avantaje care este posibil să te surprindă.
Un cuptor electric îÈ›i va oferi un control cât mai precis asupra temperaturii È™i îÈ›i va asigura de asemenea, o coacere uniformă a aluatului. Acesta poate fi pe vatră, tunel sau rotatv. Acesta este ideal pentru interior fără să necesite niciun fel de instalare.
Cuptorul pe gaz nu doar că îÈ›i va asigura o coacere uniformă a aluatului, dar este cunoscut si pentru intensificarea aromelor ingredientelor. Acestea, de asemenea, pot fi pe vatră, tunel sau rotative. Dacă eÈ™ti fan focaccia, cuptorul pe gaz îÈ›i va asigura o coacere crocantă pe margini È™i moale în partea centrală.
Cuptorul pe lemne este cunoscut ca fiind cea mai tradiÈ›ională metodă de gătit. Acesta garantează un gust clasic de pizza gătită la lemne È™i va intensifica aromele tuturor ingredientelor pe care le conÈ›ine. Este renumit pentru gustul unic de afumătură al pizzei, pe care celelalte tipuri de cuptoare nu îl pot realiza. Singura diferență între acesta si celelalte categorii menÈ›ionate este reprezentată de procesul de coacere, întrucât trebuie aprins focul cu lemne.
Indiferent de alegerea făcută în materie de cuptoare, rezultatul va fi acelaÈ™i atâta timp cât îÈ›i alegi cuptorul dintr-o gamă profesională. Nu uita că acesta trebuie să se muleze nevoilor tale È™i să ai în vedere spaÈ›iul de care dispui.
Prin urmare, secretele pentru cea mai delicioasă pizza sunt: un cuptor pentru pizzacare să fie dotat cu o hotă de înaltă calitate care să faciliteze procesul de gătit, reÈ›eta preferată È™i ingredientele pe care vrei să le savurezi însoÈ›ite de cele mai delicioase È™i nonconvenÈ›ionale topping-uri.
