Maisadour, partenerul fermierilor la simpozionul anual organizat de Comcereal Botosani FOTO

Maisadour, partenerul fermierilor la simpozionul anual organizat de Comcereal Botosani FOTO

Prezenți în număr mare la simpozionul anual dedicat firmelor cu produse destinate culturilor agricole, fermierii botoșăneni au putut intra în contact direct cu reprezentanții firmelor care produc și desfac inputuri. Astfel, data de 30 ianuarie este un pas important în cunoașterea anului agricol care ne așteaptă, cultivatorii și producătorii agricoli cunoscând ultimile produse, semințe si biostimulatori din domeniu.

Maisadour, liderul european în materie de semințe hibride, prezent în România încă din anul 2007 și cu peste 20.000 ha cultivate la noi în țară, a pus la dispoziția audienței, prin Ing. Codrin Mălina – managerul regional pentru zona de Nord a României, informațiile necesare producătorilor locali, invitându-i pe aceștia la un dialog.





 

Despre Maisadour

De la selecția globală, la succesul local

Centrul de selecție din Belciugatele

Succesul selecționării hibrizilor Maisadour Semences este rezultatul unei rețele puternice de cercetare și dezvoltare la nivel european, prezenta și în România.

Cu o experiență de peste 60 de ani în selecționare, creăm în fiecare an peste 70 de hibrizi de porumb, floarea-soarelui si rapiță. Sediul de selecționare din Franța este susținut de 5 centre de selecționare și experimentare care derulează 5 programe de selecționare, prin care sunt vizate diverse segmente din piață și maturități din Europa. Totodată, acestea asigură identificarea unor hibrizi bine adaptați la condțiile locale. În prezent avem 14 filiale active în peste 40 de țări. Societatea Maisadour Semences România, a fost înființata în anul 2003.

La centrul nostru actual de de selecționare și experimentare din Belciugatele, atât echipa de selecționare cât și cea de vânzări, colaborează îndeaproape cu fermierii și profită de acest efect unic de sinergie. Echipa noastră de selecționare din România, se concentrează pe selecționarea florii-soarelui și pe experimentarea cu porumbul semi-timpuriu/semi-tardiv, vizând piața europeană continentală. Amplasarea loturilor experimentale asigură condiții excelente de cultivare pentru a testa rezistența florii-soarelui la diverse provocări legate de mediu și boli.


 

Selectăm,producem și comercializăm

Hibrizii de porumb Maisadour: explorarea științei în pratica fermierilor

Nivelul actual și ritmul intens în care se desfășoară activitatea de ameliorare in compania Maisadour Semences, face posibilă realizarea cu mai multă exactitate a obiectivelor propuse, într-un timp mai scurt. Investind în mai multe direcții strategice, Maisadour implementează un program de ameliorare a porumbului în România, pentru fermierii români. Cunoaștem faptul că apariția hibrizilor de porumb pe piață nu a rezolvat problema producțiilor mici, competiția fiind ridicată în permanență, chiar în interiorul aceeleași exploatații agricole, între hibrizi, de la un an la altul. De aceea, vom analiza intotdeauna impreuna cu fermierul, si celelalte criterii ce trebuie indeplinite , si anume : viata microbiana din sol, lucrarile solului, ingrasamintele chimice, potentialul hidric. Abia in urma acestei analize, vom putea recomanda solutia genetica potrivita .

 

Fiind o cooperativă agricolă ce număra in jur de 8000 de acționari agricultori care lucrează și produc pentru agricultori, orientarea mai mult catre fermier și către nevoile sale constituie un aspect distinctiv pentru Maisadour.

 Putem afirma că Mas-Pilot, Agroplus, si Nutriplus, reprezintă de asemenea servicii prin care ne diferențiem de companiile concurente.


 

Programul Agroplus vă oferă semințe și instrumente de gestionare a recoltelor pe care le dezvoltăm în permanență, cu scopul de a maximiza rentabilitatea culturilor și de a asigura perenitatea exploatașiei dumneavoastră. Punctul de pornire semnificativ constă într-o analiză a solului, pe baza căreia se întocmește un plan de fertilizare. Alegerea varietală pentru culturile de câmp se face dintr un portofoliu vast, adaptat la diferite condiții de creștere și strategii de rotație. Gama Maisadour cuprinde: 

-porumb boabe, de la foarte timpuriu la foarte tardiv, dentat, sticlos, waxy, ecologic,

-Floarea-soarelui: oleică, high-oleică, ecologică

-Rapița de toamnă, Lucernă , Sorg boabe

Securizarea semanatului este posibilă cu ajutorul  instrumentelor Precosem si Mas-Pilot.

Optima reprezinta o aplicație simplă și inovatoare pentru conducerea rentabilității, prin care se ține evidența atât a cheltuielilor cât și a produselor folosite pe întreg procesul de semănare, până la recoltare.  Dorim să ne asigurăm că practica agronomică este și rentabilă din punct de vedere economic.

Nutriplus este un serviciu care asigurăa umplerea silozului și creștearea eficacității la însilozare pentru asigurarea producției de lapte. Echipa noastră vă pune la dispoziție un suport tehnic care combină produsele cele mai adaptate cu serviciile corespunzătoare pentru ameliorarea productivității. Diagnosticul NUTRIPLUS  și serviciile aferente lui (alegerea unor varietăți de porumb siloz și lucernă de înaltă calitate, PRECOSEM, MAS PILOT urmărirea culturii în fazele de vegetație,determinarea  exactă  a momentului optim de recoltare, aplicarea  de SILO-KING și sfaturile optime pentru realizarea unui siloz de calitate) sunt bine venite și acceptate de fermierii care au utilizat serviciul Nutriplus.

http://www.maisadour-semences.fr/ro/maisadour-semences-catalogul.html

(P).