Străzi și investiții în școli din municipiul Botoșani, tăiate de la finanțare de Ministerul Dezvoltării! Teatrul Mihai Eminescu, din nou fără finanțare

Speranțele municipalității botoșănene ca o serie de obiective prinse pe lista de investiții să poată fi reabilitate și modernizate prin Programul Național de Dezvoltare Locală au fost spulberate de o adresă primită de curând de la Ministerul Dezvoltării.

Străzi și investiții în școli din municipiul Botoșani, tăiate de la finanțare de Ministerul Dezvoltării! Teatrul Mihai Eminescu, din nou fără finanțare

Prin respectiva adresă, autoritățile locale au fost înștiințate că nu există resurse financiare suficiente pentru finanțarea investițiilor promovate prin PNDL, fiind vorba în principal de reabilitare și modernizare străzi, precum și de investiții la unități de învățământ.

"Am primit o adresă de la Ministerul Dezvoltării care ne spune că din lipsa resurselor financiare municipiul Botoşani nu beneficiază de finanţare pentru amenajare pistă de atletism sau terenuri de sport la Liceul cu Program Sportiv, consolidarea şi restaurarea Teatrului "M. Eminescu", lucrări de consolidare şi reabilitare la Colegiul Național "A.T. Laurian" corpul vechi, reabilitare sală de sport la Şcoala Gimnazială "Elena Rareş" Botoşani, reabilitare şi modernizare strada Alexandru cel Bun, reabilitarea şi modernizarea strada Crinilor, Dimitrie Bolintineanu, Ion Creangă, Iuliu Maniu şi Nicolae Iorga. Este o adresă oficială pe care am primit-o la fel cum am primit o altă adresă oficială prin care ni se spune că lucrările de lucrările de reabilitare a sălii de sport de la Colegiul Naţional "Mihai Eminescu" s-au suspendat", a declarat primarul Cătălin Flutur.

Tot printr-o adresă trimisă de la Ministerul Dezvoltării, municipalitatea a fost informată că va primi finanțare strada Drumul Tătarilor, urmând a fi alocate fonduri și pentru documentaţii şi lucrări pentru o serie de şcoli din municipiul Botoşani.

"Pentru o serie de unități de învățământ s-ar părea că nu vom primi un aviz  de la DSP în momentul de faţă pentru că nu este lămurit încă modul de administrare a acelor şcoli, dar noi lucrăm la aceste documentaţii şi le vom depune în timp util", a mai afirmat primarul. 

 

Spune-ne opinia ta