Șoseaua de Centură Ocolitoare a Botoșaniului: A fost semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate aferent etapei a doua! (foto, video)

La mijlocul lunii aprilie municipalitatea botoșăneană scotea la licitație prima etapă aferentă proiectului de realizare a Șoselei de Centură a Municipiului Botoșani. La aproximativ patru luni distanță se realizează pași importanți pentru realizarea acestui drum.

 

Miercuri, 31 iulie, a fost semnat contractul pentru Studiul de Fezabilitate aferent etapei a doua a proiectului de realizare a Șoselei de Centură Ocolitoare a Municipiului Botoșani.

În momentul de față se analizează ofertele depuse pentru prima etapă din acest proiect, fiind șapte asocieri de firme înscrise. Până pe 18 august, în cazul în care nu vor exista contestații, reprezentanții Primăriei Municipiului Botoșani trebuie să declare un câștigător.

La licitația pentru prima etapă s-au înscris și firme de renume din România, dar și din Botoșani.

Șapte asocieri sunt înscrise, urmează să declare colegii noștri un câștigător până pe 18 august, dar este posibil să mai apară contestații sau neclarificări. Teoretic noi pe 18 august ar trebui să desemnăm câștigătorul. În momentul în care vom avea și ordinul de expropiere vom da ordinul de începere a lucrărilor celui care câștigă licitația”, a declarat Simion Egner, director la Asociația de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”.

Etapa a doua a acestui proiect vizează o lungime de 12,5 kilometri și valoarea contractului pentru Studiul de Fezabilitate este de 8.600.000,00 de lei.

Am demarat procedurile pentru continuarea acestui proiect ambițios pentru Municipiul Botoșani și zona Metropolitană, iar astăzi semnăm contractul pentru studiul de fezabilitate pentru etapa a doua a acestei Șosele Ocolitoare a Municipiului Botoșani. Estimăm a avea o lungime de 12,5 km, iar valoarea contractului pentru studiul de fezabilitate este de 8 milioane 600 de mii de lei. Termenul pentru realizarea acestui studiu de fezabilitate este de șase luni de zile, după care vom avea trei variante pe care va trebui să le analizăm și să le votăm. Cea mai optimă variantă va conduce la o temă de proiectare pentru proiectul tehnic, plus execuție”, a declarat Cosmin Andrei, primarul Municipiului Botoșani.

Pentru etapa întâi finanțarea a fost obținută inițial prin Programul Operațional Infrastructură Mare, ulterior fiind transferate fondurile de la Programul Operațional de Transport, finanțare europeană. Prima etapă a acestui proiect se ridică la suma de 60 de milioane de euro, iar etapa a doua la 118 milioane de euro.

Al doilea tronson al Șoselei de Centură Ocolitoare a Municipiului Botoșani va fi conectat cu Lebăda – Baisa, iar apoi cu Drumul Expres Botoșani – Suceava, cu descărcare lângă Aeroportul Salcea.


Simion Egner, directorul Asociației de Dezvoltare Intercomunitară „Zona Metropolitană Botoșani”, spune că sunt două avantaje majore legate de realizarea acestei variante ocolitoare.

Cel mai important lucru este faptul că în județul nostru se dezvoltă o infrastructură rutieră care are două avantaje majore. Unul dintre ele este că oferă oportunități de dezvoltare pentru zona periurbană și dezvoltarea municipiului și a UAT-urilor care fac parte din Zona Metropolitană a Municipiului Botoșani. Etapa a doua închide între Siret și Stânca Costești un traseu care devine cel mai scurt traseu între cele două țări (Ucraina și Republica Moldova). Prin Republica Moldova Ucraina își exportă cerealele și asta face ca drumul nostru să aibă o importanță strategică deosebită”, a declarat Simion Egner.

De asemenea, reprezentantul Zonei Metropolitane a Municipiului Botoșani spune că își dorește o continuare a acestui traseu de la Victoria, în comuna Stăuceni, spre Leorda, Dorohoi.

Vreau să cred că ideea unui ocolitor va continua cu un traseu de la Victoria spre Leorda, Dorohoi și astfel ne vom apropia de acea strategie de a realiza un inel în jurul Botoșaniului”, a completat Simion Egner.

Aurelian Grigorescu, directorul SC BEST CONSULTING@DESIGN, spune că acest proiect se realizează într-un parteneriat cu Compania de Drumuri și Autostrăzi și nu este ușor de lucrat cu ei, însă speră să iasă un proiect matur.

Suntem foarte bucuroși că putem participa la realizarea etapei a doua a Șoselei de Centură Ocolitoare a Municipiului Botoșani. După cum bine știți, avem precedentul, și anume încheierea cu succes a etapei unu. Am reușit să promovăm proiectul și să obținem finanțare, nu a fost o luptă ușoară, am reușit prin atragerea unor fonduri europene prin programul de transport. 98% din finanțare va veni din aceste fonduri. Ne continuăm etapa a doua. Sperăm să ne încadrăm în termenele asumate. Acest proiect este tot într-un parteneriat cu Compania de Drumuri și Autostrăzi, nu este ușor de colaborat cu dumnealor, dar sperăm să ne facem treaba bine și să ne iasă un proiect matur”, a declarat Aurelian Grigorescu, director SC BEST CONSULTING@DESIGN din București.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Bianca Ciaicofschi

Botoșăneni terorizați de un vecin care depozitează gunoaie. „Îndrăznim să îl întrebăm ce face, să nu fim de acord cu el” (video)

Tuesday, 10 September 2024

Locatarii blocului nr. 66 de pe Calea Națională, scara B, duc de ani de zile un chin care nu pare a avea rezolvare în niciun fel. Veniți în ședința Autorității Teritoriale de Ord...

Ce fac oamenii legii pentru siguranța copiilor în contextul relocării elevilor din Botoșani. „Suntem conștienți că...” (video)

Tuesday, 10 September 2024

În contextul în care de aproximativ jumătate de an se vorbește despre relocarea elevilor în alte unități de învățământ unde nu se efectuează lucrări de reabilita...

„De ce merg pe jos în pelerinaj la Mănăstirea Vorona?”, experiență de mărturisire a credinței și iubirii față de Maica Domnului! (foto, video)

Tuesday, 10 September 2024

Sâmbătă, 7 septembrie, cu o zi înainte de prăznuirea sărbătorii „Nașterea Maicii Domnului”, câteva zeci de creștini s-au strâns în curtea Biserici...