Sindicatele i-au cerut lui Tudose sa angajeze 4.000 de politisti si sa cumpere urgent 10.000 de masini

Sindicatele i-au cerut lui Tudose sa angajeze 4.000 de politisti si sa cumpere urgent 10.000 de masini

Liderii sindicatelor din politie s-au intalnit, luni, la Palatul Victoria, cu premierul Mihai Tudose, caruia i-au prezentat problemele cu care se confrunta si i-au adresat mai multe solicitari, inclusiv sa se angajeze cel putin 4.000 de oameni si sa se achizitioneze "10.000 de autoturisme urgent".

Intalnirea a avut loc dupa ce un tanar politist, aflat singur in patrulare de noapte, a fost injunghiat mortal intr-o gara din Suceava.

La iesirea de la intrevedere, Iulian Surugiu, liderul Sindicatului National al Agentilor de Politie, a declarat ca i s-au prezentat premierului problemele cu dotarea si i s-a cerut sa se achizitioneze 10.000 de autoturisme "urgent", arata ziare.com.

"Urgent insemna o luna-doua, altfel vom iesi in strada si nu cred ca isi doreste nimeni acest lucru", a atentionat Surugiu.

De asemenea, acesta a spus ca s-a discutat si despre Ghidul Politistului, care trebuie pus la punct, dar si despre faptul ca "absolventii care au terminat si au absolvit o scoala militara de politie sa reusim sa ii incadram anul acesta, in 2017".

Intrebat de jurnalisti cate posturi vor fi deblocate pentru angajari, liderul sindical a raspuns: "Cate avem nevoie".

"Sindicatul national al agentilor de politie a cerut sa avem 4.000 de oameni angajati. Dansul a fost de acord cu noi si chiar sa ne dea mai multi", a dezvaluit Surugiu, in conditiile in care Guvernul a blocat recent angajarile in administratia centrala.

Totodata, s-a discutat si despre o "reforma in cadrul Politiei", dar si despre o salarizare mai buna. "Am discutat si se rezolva, ca o fi 2-5%, se rezolva", a dat el asigurari.

"Va trebui sa gasim mai multi oameni in strada. Sunt putini politisti in strada, multi in birouri", a mai punctat liderul sindical.

Iulian Surugiu a mai dezvaluit ca i s-a cerut premierului Tudose sa solicite la randul sau Parchetului General si Ministerului de Interne "sa faca o situatie a dosarelor penale existente in Romania si acolo unde au depasit un termen rezonabil, cat o sa considere premierul (3-6 luni), sa cerem explicatii".

"Unele sunt complexe, dar aceste dosare care nu sunt rezolvate in termen rezonabil duc catre coruptie", a argumentat liderul sindical.

Intrebat de jurnalisti daca a fost abordat si subiectul patrulelor, Iulian Surugiu a reamintit ca "exista un ordin care spune ca patrula e formata din 2 politisti", asa ca s-a solicitat ca "politistul de serviciu sa nu mai fie de unul singur".

Pe de alta parte, Surugiu a mai afirmat ca i-a semnalat premierului Tudose ca "Politia Romana trebuie sa intre intr-un proces de pregatire".

"Perceptia cetateanului e aceea ca avem o politie nepregatita", a adaugat el.

Iulian Surugiu a spus ca nu i s-a dat termen premierului pentru rezolvarea tuturor problemelor semnalate.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri

Cerbul de Aur: 71 de artişti din 21 de ţări s-au înscris în concursul de interpretare

Duminică, 7 Iulie 2019
615

Organizatorii, televiziunea publică, au închis sâmbătă sesiunea de înscrieri pentru Concursul internaţional de interpretare al Festivalului Cerbul de Aur – ediţia 2019....

„Spider-Man: Far From Home”, al doilea film cu cele mai mari încasări de Ziua Independenţei

Duminică, 7 Iulie 2019
463

Pe 4 iulie, filmul regizat de Jon Watts, al şaptelea al francizei, a generat încasări de 25,2 milioane de dolari, potrivit Variety. Sursa: News.roCiteste mai mult AICI

Un tată a înălţat o dronă pentru a-şi fotografia copiii aflaţi pe plajă. La scurt timp după aceea a avut parte de un moment de infarct: „A fost un moment de la Dumnezeu”

Sâmbătă, 6 Iulie 2019
3003

În apă se aflau, în acel moment, cinci persoane, printre care trei sunt copiii lui Dan Watson, operatorul dronei, potrivit unui articol publicat pe platforma MSN News.Pe aceeaşi plaj...