Se pregăteşte majorarea impozitelor şi taxelor locale în municipiul Botoşani!

Anul 2018 va aduce o majorare a nivelului impozitelor şi taxelor locale datorate de botoşăneni către bugetul local.

Se pregăteşte majorarea impozitelor şi taxelor locale în municipiul Botoşani!

Primarul Cătălin Flutur a precizat că la această dată există trei variante propuse de Direcţia de Impozite şi Taxe Locale, fiecare variantă presupunând creşteri ale dărilor.

Nivelul taxelor şi impozitelor va fi dezbătut în plenul Consiliului Local, iar ulterior se va decide care va fi procentul de creştere pe fiecare bir în parte. Majorări ale taxelor şi impozitelor, în municipiul Botoşani, nu au mai fost făcute din anul 2013.

“Este o discuţie foarte importantă, vom veni în faţa Consiliului Local şi vom discuta despre nivelul taxelor şi impozitelor pentru anul viitor. Sunt trei variante propuse de cei de la Direcţia de Taxe şi Impozite şi vom avea o discuţie cu domnii consilieri, vom promova acel proiect, fiind componenta cea mai importantă a noastră la venituri. Vom veni cu cele trei variante şi va trebui să ne asigurăm minim finanţarea. Absolut toate trei presupun o majorare pe un principiu foarte clar, din anul 2013 nu s-au mai majorat taxele şi impozitele în municipiul Botoşani în condiţiile în care prin legislaţie veniturile au fost majorate”, a declarat primarul Cătălin Flutur.

Edilul a menţionat că se va merge ca şi până acum pe procentele minime prevăzute de lege.

“Sub nicio formă nu vom depăşi prevederile legale, noi întodeauna am fost la minimum propus de lege. Sunt tipuri de impozite şi taxe care spun între atât şi atât, Consiliul Local decide, dar întotdeauna au fost la minimum propus de lege. Legea şi Codul Fiscal spune să fie între 0,8 şi 2% din valoarea impozitului şi mai există o posibilitate prin care Consiliul Loal poate depăşi cota de 2% cu încă 20% din buget. Va trebui să dimensionăm în aşa fel bugetul încât să ne putem asigura finanţarea”, a conchis Flutur.

Cel mai probabil şi la anul se va păstra bonificaţia de 10% acordată celor care achită impozitele şi taxele locale în primul trimestru din an.

 

Spune-ne opinia ta