Primari botoşăneni consiliaţi în privinţa modului de evitare a pestei porcine în comunităţile pe care le conduc

Primari botoşăneni consiliaţi în privinţa modului de evitare a pestei porcine în comunităţile pe care le conduc

Primarii din zona de nord şi nord- vest a judeţului, ale căror  UAT-uri fac parte din zona de supraveghere a Porcii Porcine Africane, au fost invitaţi astăzi la Instituţia Prefectului pentru o discuţie cu conducerea DSVSA, a Poliţiei, ISU, IJJ şi Poliţiei de Frontieră în privinţa măsurilor ce trebuie luate pentru a se evita contaminarea cu virusul PPA identificat la Pomârla.

Astfel, Ioan Butnariu de la Hilişeu- Horia, Marin Dohotariu de la Şendriceni, Fănică Romanescu de la Dersca şi Romică Magopeţ de la Ibăneşti au discutat cu prefectul şi cu directorii DSVSA despre obligativitatea de a-şi procura în cel mai scurt necesarul de materiale- dezinfectanţi, costume şi cizme de protecţie, măşti, atomizoare, mochete, etc., toate acestea urmând să fie folosite în procesul de verificare a gospodăriilor din zona de supraveghere. 

Oficialii au recomandat activarea Unităţilor Locale de Sprijin ale Comitetului Local de Combatere a Bolilor, formate din primar, viceprimar, secretarul comunei, şefii posturilor de poliţie, medic veterinar, medicul de familie, directorii unităţilor de învăţământ, şefi SVSU.

Primarii şi-au exprimat disponibilitatea de a colabora cu Comitetul Local de Combatere a Bolilor şi a de a lua toate măsurile necesare tocmai pentru ca virusul să nu apară şi în comunităţile lor.


Cancelaria Prefectului

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Focul pus cu intenție a distrus tone de furaje, pompierii au reușit să salveze casa și animalele!

astăzi, 10:52
114

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local....

Cuvintele inspiraționale ale unui profesor din Botoșani către elevul său olimpic: ”În clipele când îți scriu aceste rânduri…” (Foto)

astăzi, 09:35
426

Or Botoșanii dispun de o bogăție uriașă. Începând cu cele mai importante colegii și terminând cu ultimul cătun al județului, găsim profesori dedicați, dispuși să ofere ma...

”LOC DE DAT CU ... EPIGRAMA” - 300

astăzi, 08:41
64

Georgică Manole, în recentul volum, publicat la Editura Stef, Iași, ”Cu, de, la, în, pe, prin, sub, către, contra... cărților epigramiștilor”, zici - undeva - că ”...