Peticiri pe străzile din oraș după trecerea iernii

Peticiri pe străzile din oraș după trecerea iernii

Ca și cum nu ar fi fost suficient că unele străzi din municipiul Botoșani arată ca după bombardament, iarna aceasta și-a lăsat și mai tare amprenta asupra carosabilului.

Direcția Edilitare din cadrul Primăriei va face o inventariere a gropilor apărute pe străzile din oraș, și în funcție de bugetul ce va fi alocat pentru întreținere și reparații străzi se va stabili o listă cu arterele pe care se va interveni, avându-se în vedere plombări în special în zonele unde asfaltul a sărit, în loc apărând gropi care pun în pericol circulația rutieră.

"Colegii mei de la Direcția Edilitare monitorizează în permanență străzile dar vom avea o imagine foarte clară după ce se vor topi zăpezile și atunci vom ști foarte clar locurile unde trebuie să intervenim. Deja noi avem o idee dar inventarul complet îl vom avea mai târziu. Probleme sunt acolo unde este asfaltul este vechi, unde există fisuri în asfalt, apa intră în acele fisuri și prin fenomenul de îngheț-dezgheț dilată acele fisuri creând o groapă iar asfaltul vechi fiind îmbătrânit sare ușor. Am văzut gropi peste tot în special în zonele unde este asfalt mai vechi, acolo unde am asfaltat recent nu sunt probleme. Facem bugetul și vom vedea atunci unde intervenim. Oricum vom avea bani pentru reparații dar nu știm exact suma, pentru că avem acest acord-cadru și conform acestuia trebuie să ne înscriem într-o sumă minimă", a precizat viceprimarul Marian Murariu.

 

 

Spune-ne opinia ta