Indemnizaţiile membrilor CA de la Urban Serv, din nou motiv de dispută în Consiliul Local!

Indemnizaţiile membrilor Consiliului de Administraţie (CA) de la societatea Urban Serv a fost motiv de discuţii în contradictoriu, joi, în cadrul şedinţei extraordinare de Consiliu Local.

Indemnizaţiile membrilor CA de la Urban Serv, din nou motiv de dispută în Consiliul Local!

Viceprimarul Cosmin Andrei a propus ca indemnizaţia membrilor CA să fie în sumă de 1.100 de lei brut, pe lună, dat fiind faptul că salariul primarului va fi majorat, iar această indemnizaţie reprezintă 10% din salariul primarului.

Deşi consilierii municipali au mai stabilit o dată ca această idemnizaţie să fie în cuantum de 548 lei net lunar, la care să se adauge aceeaşi sumă împărţită pe câte trei luni, au fost formulate o serie de obiecţiuni.

“Ţinând cont că avem o formulare care poate fi atacată în instanţă referitoare la indemnizaţii care să fie la acelaşi cuantum cu indemnizaţia consilierilor locali unde nu este trecut un cuantum într-o formă expresă, vă propun să stabilim o indemnizaţie pentru administratori la valoarea de 1.100 de lei, valoare brută care reprezintă indemnizaţia consilierului local dacă va fi adoptată Legea unică a salarizării, raportată la procentul de 10% din indemnizaţia primarului. Această formă pe care noi am adoptat-o în trecut şi este la fel la valoarea indemnizaţiei consilierului local a stârnit o serie de discuţii şi s-au făcut o serie de obiecţiuni, concluzia fiind că poate fi atacată această sintagmă, nefiind formulată foarte clar.  Propunerea mea este de stabilire a indemnizaţiei la valoare de 1.100 de lei valoare brută, valoare la care veţi ajunge şi dvs. dacă va fi adoptată această lege, dar trebuie să trecem o sumă expresă”, a explicat viceprimarul Cosmin Andrei.

În schimb, Cătălina Lupaşcu a spus că aceste indemnizaţii trebuie aplicate după principiul “după muncă şi răsplată”.

“Atâta timp cât am stabilit că indemnizaţia membrilor CA de la Urban Serv va fi la nivelul indemnizaţiei consilierilor locali, discutăm de 781 de lei brut. Haideţi să modificăm cum spune domnul Cosmin Andrei, având în vedere că trebuie să spunem exact suma şi să nu lăsăm loc de alte înţelesuri, şi după ce vom vedea şi rezultatele muncii domniilor lor, după ce vom vedea că în acest oraş se schimbă ceva în zona de depozitare a deşeurilor, putem să le mărim. După rezultatele muncii putem merge la majorări. Despre Legea salarizării, care duce salariile nu ştiu unde şi nu ştiu când, cred că nu are sens să discutăm acum”, a spus Lupaşcu. 

În urma votului s-a decis ca indemnizaţia membrilor Consiliului de Administraţie să fie în cuantum de 781 de lei/lună  brut. 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
342

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
366

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
220

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...