Două drumuri județene asfaltate, anul acesta, cu bani de la Guvern

Două drumuri județene asfaltate, anul acesta, cu bani de la Guvern

Banii primiți de Consiliul Județean pentru drumurile județene vor fi direcționați cu precădere către asfaltarea a două tronsoane, în cursul acestui an.

Potrivit președintelui Consiliului Județean, Costică Macaleți, se va turna covor asfaltic pe drumul Huțani-Bucecea, o astfel de investiție urmând a fi făcută și pe drumul Dumeni-Cordăreni, cele două drumuri județene fiind într-o avansată stare de degradare.

”Anul acesta vom ataca în mod sigur Huțani-Bucecea, pentru că pe acolo se desfășoară traficul greu de transport al agregatelor, mă refer la  balast și vrem să evităm alte drumuri care traversează comunele și ar produce o uzură mai mare. Vom asfalta în două straturi. Mai vrem să intervenim și pe drumul Dumeni-Cordăreni. S-a făcut o inventariere a gropilor, iar acolo unde s-a folosit mai puțin antiderapant decât acțiunea de pluguire a drumurilor, acolo sunt stricăciuni mai puține. Unde s-a pluguit masiv, acolo arată mai rău”, a spus Macaleți.

Guvernul a alocat anul acesta județului Botoșani suma de 12,5 milioane de lei pentru întreținere și reparații drumuri județene și comunale. Luni are loc o consultare cu primarii din județ, după care se vor repartiza sumele pe fiecare unitate adminitrativ-teritorială în parte.

 

 

Spune-ne opinia ta