Angajații unei societăți subordonate Consiliului Local, la un pas de conflictul colectiv de muncă!

Un conflict colectiv de muncă este pe cale să izbucnească la una dintre societățile subordonate Consiliului Local, reprezentanții sindicali ai salariaților urmând a trimite o informare în acest sens și către Inspectoratul Teritorial de Muncă.

Angajații unei societăți subordonate Consiliului Local, la un pas de conflictul colectiv de muncă!

Situația se înregistrează la societatea Urban Serv a cărei activitate este afectată în prezent de lipsa Consiliului de Administraţie care să-şi exercite prerogativele legale în ceea ce priveşte luarea unor măsuri şi emiterea unor hotărâri administrative.

"Menţionăm faptul că mandatele foştilor membrii ai Consiliului de Administraţie au expirat în data de 01.02.2017. În prezent conducerea societăţii nu poate negocia cu reprezentanţii sindicatului reprezentativ la nivel de Urban Serv SA aspecte legate de creşteri salariale, organigramă şi strategii de reorganizare având în vedere faptul că emiterea unor hotărâri ce vizează aceste domenii constituie apanajul Consiliului de Administraţie. Urmare celor menţionate mai sus va aducem la cunoştinţă că în vederea evitării unor conflicte colective de muncă este necesară convocarea de îndată a Adunării Generale a Acţionarilor de la societatea Urban Serv SA pentru analiza notificării transmisă de către Sindicatul Serviciilor Comunitare şi Utiiităţi Publice" Botoşani, sindicat reprezentativ la nivel de Urban Serv SA cu privire la declanşarea conflictului colectiv de muncă", se menționează într-o adresă transmisă Consiliului Local de directorul Urban Serv, Simion Drelciuc.

La nivelul societății se derulează în prezent procedura de selecție a noilor membri ai Consiliului de Administrație, dar încă nu s-a încheiat motiv pentru care acest organism nu poate încă funcționa.

 

 

 

Spune-ne opinia ta