Cel puÈ›in asta reiese în urma unui control al CurÈ›ii de Conturi care a concluzionat că bunurile cumpărate de primărie ar fi fost la un preÈ› supraevaluat.
Primarul Cătălin Flutur a precizat că, atâta timp cât există o dispoziÈ›ie a CurÈ›ii de Conturi de clarificare a acestei probleme, parcometrele È™i celelalte dispozitive achiziÈ›ionate nu vor putea fi folosite, È™i se va deschide o acÈ›iune în instanță vizavi de raportul inspectorilor CurÈ›ii de Conturi.
"Încă nu am rezolvat problema achiziÈ›ionării acelor parcometre È™i utilaje, pentru că este una dintre problemele ridicate de Curtea de Conturi È™i nu È™tiu dacă avem voie să le exploatăm atâta timp cât planează asupra lor o suspiciune că nu ar fi fost achiziÈ›ionate la un preÈ› corect. Probabil vom merge în instanță. Curtea de Conturi spune că a fost o achiziÈ›ie supraevalută, pe de altă parte se spune că preÈ›ul a fost corect, au fost niÈ™te expertize. O să vedem. Curtea de Conturi a cerut să facem lumină È™i vom face lumină în instanță", a declarat primarul Cătălin Flutur.
Regulamentul privind activitatea de blocare/ridicare a autoturismelor parcate ilegal, dar È™i de funcÈ›ionare a parcărilor cu plată, va fi lansat spre dezbatere publică, urmând a se decide cine va gestiona acest serviciu.
"AÈ™teptăm punctul de vedere al Eltrans să vedem dacă facem o delegare directă, că avem această posibilitate È™i ne gândeam la Eltrans pentru că lucrează È™i cu mecanici, vor prelua bunuri care înseamnă autoutilitară cu macara, acele parcometre, o serie de dispozitive pe care le vor folosi, iar ei au mai lucrat cu aÈ™a ceva", a mai spus primarul.
Contractul cu HSR a expirat în anul 2014, toate bunurile acestei societăți fiind achiziÈ›ionate de primărie, fiind vorba de 11 parcometre, o maÅŸină de ridicat, indicatoare ÅŸi semne de blocat. Suma totală plătită de municipalitate pentru aceste bunuri a fost de 48.150 de euro, fără TVA.