Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Prezența mașinilor abandonate în multe zone din municipiul Botoșani este o problemă care se vede zilnic cu ochiul liber dar pentru care, deocamdată, nu există o rezolvare concretă.

 Botoșăneni sătui de rablele abandonate pe străzi

Situația a fost adusă în discuție și în ultima ședință de Consiliu Local.

Consilierul local Paul Octav a spus că a primit mai multe sesizări de la cetățeni că o astfel de mașină abandonată ocupă un loc de parcare de mai bine de doi ani într-un cartier de pe Calea Națională. Consilierul a ceurut ca Poliția Locală să fie mai fermă și să ia măsurile care se impun.

"Pe Calea Națională, în parcarea Blocului H4, este parcat un autoturism Matiz și acesta staționează de doi ani în acel loc. Din păcate, pe lângă faptul că acel autoturism ocupă un loc de parcare este un adevărat focar de infecție. A devenit un container. Cred că ar trebui ca Poliția Locală să ia măsurile care se cuvin", a spus consilierul local.

Reprezentanții Poliției Locale au spus în repetate rânduri că în cazurile în care au fost identificați proprietarii mașinilor abandonate pe domeniul public au fost aplicate amenzi, dar de multe ori posesorii unor astfel de "cadavre" pe patru roți nu sunt de găsit.

Regulamentul privind blocarea și ridicarea autoturismelor ar rezolva și problema rablelor abandonate, dar până când nu va fi aprobat nu poate fi aplicat. Acesta se află în prezent la Oficiul Juridic din cadrul primăriei, urmând a fi lansat spre dezbatere publică.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un mormânt ce-și așteaptă eroul!

astăzi, 15:22
265

În anii 2007-2008, la Botoșani, în revista „Forum Cultural”, sub semnăturile istoricilor Petre Otu și Octavian Liviu Şovan apărea un articol ştiinţific, defalcat î...

La un pas de tragedie din cauza scăpărilor de gaz de la o butelie. O femeie a ajuns la spital cu arsuri! (Video)

astăzi, 14:57
655

S-a întâmplat astăzi din localitatea Carasa, în jurul prânzului. Proprietara a reușit să iasă din locuință, fiind găsită de vecini în fața casei. Tot ei au sunat...

Vasilache și Mărioara, într-un spectacol-premieră la Teatrul ”Vasilache” din Botoșani! (Foto)

astăzi, 14:37
42

Textul şi regia spectacolului ”Vasilache și Mărioara” sunt semnate de Ion Sapdaru; scenografie şi univers sonor Gelu Rîşca.Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: ...