UTIL: 10 alimente pe care nu e indicat să le păstrezi la frigider
Stiri Botosani Tuesday, 31 March 2015 ActualitateBanane
Singurul motiv pentru care bananele ar trebui depozitate în frigider este încetinirea procesului de coacere. Însă temperatura rece înnegreşte coaja acestora. În plus, fructele păstrate alături de banane în frigider se pot coace mai repede. Nu le depozita în pungi din plastic şi nici în cutii din plastic, decât dacă doreşti să accelerezi procesul de coacere.
Untul de arahide
Deşi untul de arahide natural, făcut în casă, trebuie păstrat la rece, cel obişnuit, cumpărat de la magazin, poate fi păstrat în cămară mai multe luni după desigilare. Ai grijă însă să foloseşti tacâmuri curate de fiecare dată şi să nu laşi firimituri în borcan.
Cartofii
Nu se lasă la soare şi nu se păstrează în frigider. Temperaturile reci transformă amidonul din cartofi în zahăr, iar gustul lor se va modifica. În plus, coaja acestora se va înnegri în timpul gătirii.
Mierea
Utilizată drept conservant de mii de ani, mierea este unul dintre alimentele care nu trebuie ţinute în frigider. Temperatura rece determină cristalizarea mierii, care poate fi totuşi în continuare consumată.
Ceapa
Cea mai potrivită metodă de a depozita ceapa este păstrarea acesteia într-un loc aerisit, la temperatura camerei. Temperatura rece determină mucegăirea şi înmuierea cepei.
Avocado
Ca şi bananele, avocado nu se păstrează în frigider. Pentru a se coace, avocado trebuie păstrat la temperatura camerei. Odată ce procesul de coacere este complet, avocado se lasă în frigider, iar, dacă se foloseşte doar jumătate, se lasă sâmburele în cealaltă.
Gemul
Zahărul este un conservant natural, iar cele mai multe gemuri sunt protejate şi de acizii din fructe. Un borcan cu gem se poate păstra în cămară mai multe luni de la desigilare.
Pâinea
Singurul motiv pentru care pâinea poate fi depozitată în frigider este acela de a-i prelungi perioada de valabilitate, însă acest lucru nu împiedică modificarea texturii şi a gustului acesteia.
Cafeaua
Se păstrează în recipiente etanşe, în cămară. Cafeaua păstrată în frigider îşi pierde gustul şi poate deveni umedă.
Uleiuri
Uleiurile vegetale devin tulburi şi mai vâscoase dacă sunt depozitate în frigider, însă, odată scoase la temperatura camerei, îşi recapătă densitatea. Totuşi, uleiurile păstrate prea mult timp în cămară pot râncezi. Uleiurile din nuci sunt singurele care trebuie păstrate la frigider, pentru că au un termen de valabilitate mai mic decât cele vegetale.
Doctorul Zilei
Spune-ne opinia ta
Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani
Acțiune pentru siguranța elevilor, desfășurată de polițiști în zona a două licee din Botoșani!
Organele de ordine au acționat pentru întărirea sentimentului de siguranță în rândul elevilor și al cadrelor didactice și pentru prevenirea absenteismului școlar în zona...
Trei minori și doi tineri și-au „făcut de cap” într-un cartier din Botoșani!
Puțin după miezul nopții de 4 spre 5 februarie, polițistul local care se afla de serviciu în Dispeceratul Poliției Locale a municipiului Botoșani, a observat pe camera de supraveghere inst...
Măsuri de ordine publică pentru meciul disputat între FC Botoșani și Dinamo București!
Vineri, 7 februarie 2025, de la ora 20:00, pe stadionul Municipal din Botoșani, va avea loc partida de fotbal dintre F.C. Botoșani și Dinamo București, contând pentru etapa a XXVI-a a Superl...
Newsletter
Abonează-te la Newsletter-ul Stiri Botoșani pentru a fi la curent cu cele mai noi știri și reportaje!
© 2025 WEB EMOTION SRL | Toate drepturile rezervate.
Web Emotion, Live.Botosani.ro, Botosani.ro Stiri.Botosani.ro si logo-urile acestora sunt marci inregistrate ale Web Emotion. Toate celelalte marci sunt proprietatea companiilor detinatoare. Reproducerea continutului din acest site este permisa numai cu acordul Web Emotion.
Termeni și condiții | Politica de confidențialitate | Despre Cookie-uri
Pagină generată în 0.79 secunde
Acest website foloseşte cookie-uri pentru a furniza vizitatorilor o experienţă mult mai bună de navigare şi servicii adaptate nevoilor şi interesului fiecăruia. Apăsând Accept sau navigând pe acest website, ești de acord să permiți colectarea de informații prin cookie-uri sau tehnologii similare. Mai multe detalii despre cookie-uri aici