Un botoşănean între două justiţii: la Botoşani judecat pentru violenţe, în Italia pentru trafic de droguri!

Mai întâi îşi rezolvă situaţia juridică în România şi abia apoi pleacă în Italia. Acesta este mesajul transmis de Curtea de Apel Suceava omologilor italieni care le-au cerut ajutorul pentru extrădarea unui botoşănean cu un "cearşaf" de probleme penale.

Un botoşănean între două justiţii: la Botoşani judecat pentru violenţe, în Italia pentru trafic de droguri!

Un botoşănean suspectat de trafic de heroină în Italia este ţinut în ţară de autorităţile judiciare sucevene până când îşi încheie aici "afacerile" din justiţie. Într-o cauză penală, procesul lui Marian B. abia a început la Curtea de Apel Suceava, în urma apelului declarat de tânăr, iar cealaltă cauză nici nu a trecut de camera preliminară. În ambele dosare botoşăneanul din Cristeşti este acuzat de loviri şi alte violenţe.

Recent, judecătorii Curţii din Latina (Italia) au cerut ajutorul omologilor de la Curtea de Apel Suceava în vederea extrădării lui Marian B. pentru a fi cercetat pentru trafic de droguri.

"Fapta pentru care s-a emis mandatul european de arestare de către autorităţile italiene privind persoana solicitată B. Marian este cea de conspiraţie criminală destinată traficului de droguri, constând în aceea că în perioada 28 februarie- 20 iulie 2012, în complicitate cu alte persoane, a cumpărat şi a transportat fără autorizaţie legală o cantitate mare de heroină", spune procurorul Ionel Toma, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Suceava.

După semnalarea prin Biroul SIRENE a mandatului european de arestare, magistraţii de la Curtea de Apel Suceava au dispus plasarea lui Marian B. sub control judiciar, dar au cerut autorităţilor din Latina să transmită atât mandatul cât şi informaţii referitoare la dosarul în care botoşăneanul este cercetat, în limba română. Italienii s-au conformat, astfel că judecătorii suceveni au luat decizia de a-l aresta preventiv pe botoşănean.

Despre aventurile lui Marian B. aflăm din presa italiană, care relatează despre o operaţiune a autorităţilor italiene în urma căreia a a fost anihilată o grupare de traficanţi de droguri din provincia Latina (Italia), trei suspecţi fiind arestaţi preventiv, iar alţi patru fiind plasaţi în arest la domiciliu.

Liderul grupului ar fi fost Mirco B., secondat de Santis E., alături de care acţionau Umberto G., botoşăneanul Marian B şi Moise H., toţi rezidenţi în Castelvolturno. Anchetatorii susţineau că aceştia ar fi vândut lunar câteva kilograme de cocaină şi heroină, profitul fiind de 15.000 - 20.000 de euro.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
99

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
58

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
57

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...