Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu doar un avertisment din partea judecătorilor, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis şi consuma droguri interzise. 

Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept după ce au constat că tânărul şi-a înfiinţat cultura în propriul apartament. 

Au făcut o percheziţie, în luna iulie, şi au descoperit un neon tip UV folosit la creşterea plantelor, o maşină de confecţionat ţigări artizanale şi două plante de canabis. 

Audiat, tânărul a recunoscut faptelor şi a cerut ca judecata să se facă în formă simplificată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au considerat că o pedeapsă este prea dură şi i-au aplicat un avertisment. În acelaşi timp au dispus confiscarea drogurilor ridicate cu ocazia percheziţiei. 

"Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța constată că infracțiunea dedusă judecății prezintă o gravitate redusă, având în vedere modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit și apreciază că, în raport de persoana inculpatului, care are 25 ani, este necăsătorit, nu are copii, are un loc de muncă pe care nu dorește să îl piardă,  acesta lucrând ca operator call center și nu prezintă antecedente penale, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Contractul pentru Lotul I și III ale Drumului Strategic au fost semnate

astăzi, 17:48
24

Una dintre cele mai importante și așteptate investiții din județul Botoșani a intrat în linie dreaptă.Consiliul Județean, în prezența reprezentanților dirigintelui de șantie...

Inspectoratul Școlar Județean Botoșani anunță implementarea proiectului ”Together for a better educational integration of children with special educational need”

astăzi, 17:09
29

COMUNICAT DE PRESĂ: Inspectoratul Școlar Județean Botoșani, în calitate de Beneficiar/Aplicant/Lider de parteneriat, anunță implementarea proiectului ”Together for a b...

(A) ICE IT Solutions angajează

astăzi, 13:44
175

Echipa ICE IT Solutions este o echipa dinamică și în plină dezvoltare și are nevoie de oameni capabili, așa cum sperăm să fii și tu!Ice Computers are o experință de peste 20 ani &i...