Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Un tânăr din județul Botoșani s-a ales cu doar un avertisment din partea judecătorilor, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis şi consuma droguri interzise. 

Tânăr iertat de judecători, după ce a înfiinţat o cultură de cannabis

Procurorii DIICOT au deschis un dosar penal pentru cultivarea și deținerea de droguri de risc pentru consum propriu, fără drept după ce au constat că tânărul şi-a înfiinţat cultura în propriul apartament. 

Au făcut o percheziţie, în luna iulie, şi au descoperit un neon tip UV folosit la creşterea plantelor, o maşină de confecţionat ţigări artizanale şi două plante de canabis. 

Audiat, tânărul a recunoscut faptelor şi a cerut ca judecata să se facă în formă simplificată. Judecătorii Tribunalului Botoşani au considerat că o pedeapsă este prea dură şi i-au aplicat un avertisment. În acelaşi timp au dispus confiscarea drogurilor ridicate cu ocazia percheziţiei. 

"Analizând materialul probator administrat în cauză, instanța constată că infracțiunea dedusă judecății prezintă o gravitate redusă, având în vedere modul și împrejurările în care a fost comisă, motivul și scopul urmărit și apreciază că, în raport de persoana inculpatului, care are 25 ani, este necăsătorit, nu are copii, are un loc de muncă pe care nu dorește să îl piardă,  acesta lucrând ca operator call center și nu prezintă antecedente penale, precum și de posibilitățile sale de îndreptare, aplicarea unei pedepse ar fi inoportună din cauza consecințelor pe care le-ar avea asupra persoanei acestuia", se arată în decizia instanţei. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Sucevean prins la Botoșani cu un transport de material lemnos neînregistrat corect!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
62

Marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 6 Pomârla au oprit pentru control, pe drumul public din comuna Șendriceni, o autoutilitară condusă de un bărb...

ITM le-a pus gând rău angajatorilor din panificație: Sute de mii de lei amendă pentru nerespectarea normelor de siguranță a muncii!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
114

În perioada 09 -12.04.2024, atât pe timpul zilei, cât și pe timpul nopții, a avut loc Campania Națională pentru verificarea modului în care sunt respectate prevederile lega...

Bărbat de 62 de ani din Dorohoi a produs un accident după ce s-a urcat băut la volan!

Miercuri, 17 Aprilie 2024
141

În cursul zilei de marți,16 aprilie 2024, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au fost sesizați cu privire la faptul că pe o stradă din municipiul Dorohoi s-a produs un acc...