Acţiunea a fost deschisă la începutul anului trecut, însă a fost suspendată ulterior, după ce reclamantul, C.V. a cerut acest lucru susţinând că vecinul său şi-a dus câinele de la domiciliu, însă la câteva luni a revenit asupra acţiunii menţionând că nu ştie dacă mutarea animalului este definitivă.
"Având în vedere că reclamantul a înțeles să solicite suspendarea judecății motivat de faptul că pârâtul ar fi dus câinele de la domiciliu, susținând în același timp că nu vrea să renunțe la judecată pentru că nu știe dacă măsura luată era una definitivă, raportat la împrejurarea că pârâtul a fost obligat să facă cheltuieli de judecată pentru a se apăra, se va admite cererea apărătorului pârâtului și se va dispune obligarea reclamantului la plata cheltuielilor de judecată în sumă de 700 lei, reprezentând onorariu de avocat", se arată în motivarea instanţei.
În cele din urmă, judecătorii au respins acţiunea ca fiind perimată, punând reclamantul să îi plătească vecinului cheltuielile făcute. Decizia instanţei nu este definitivă.
Procesul nu este primul de acest gen. O femeie, ce locuieşte la o casă din municipiul Botoşani, a fost dată în judecată de un vecin ce a ajuns la capătul răbdării cu cei 37 de câini pe care aceasta îi creştea. Instanţa a obligat-o pe proprietara patrupedelor să le închidă într-un padoc.