TURCANU: "Am considerat ca Ludovic Orban merita sustinerea noastra!"

TURCANU: "Am considerat ca Ludovic Orban merita sustinerea noastra!"

FLORIN TURCANU, deputat de Botosani, lider PNL Botosani

A castigat pe mana lui Orban, a pierdut tot pe mana lui! In luna martie a anului trecut, Florin Turcanu tragea lozul castigator prin sustinerea, la conducerea PNL, a lui Crin Antonescu, in defavoarea liderului PNL de atunci, Calin Popescu Tariceanu.

Din echipa lui Antonescu facea parte si Ludovic Orban, cel care, apoi, l-a sprijinit pe Turcanu sa obtina presedintia PNL Botosani, reusind astfel debarcarea lui Liviu Campanu.

Dupa un an, la Congresul PNL din martie 2010, cand Antonescu si Orban s-au aflat in echipe adverse, Turcanu s-a declarat de partea lui Orban, chiar daca toate sansele indicau o victorie zdrobitoare a lui Antonescu. In consecinta, Turcanu, aflat pe lista de vicepresedinti ai lui Ludovic Orban, a pierdut functia din Biroul Politic Central, pe care o castigase anul trecut.

"Noi de la Botosani am fost la Congresul PNL cu o delegatie din 35 de persoane. Am fost convinsi ca domnul Orban nu va castiga aceasta batalie, dar am luptat pentru democratie la nivelul partidului si am considerat ca Ludovic Orban merita sustinerea noastra, chiar daca eram siguri ca intr-adevar avea putine sanse de a castiga. Dar in politica tot timpul pot aparea surprize", a declarat Florin Turcanu.

Mai mult, Turcanu recunoaste ca gestul de sustinere fata de Orban a fost un semn de datorie morala.

"Noi ne-am facut datoria fata de el, asa cum si dumnealui si-a facut datoria fata de Organizatia PNL de la Botosani, intrucat a fost singurul om politic de la nivel central care a sprijinit organizatia noastra, in campanile pentru europarlamentare, pentru prezidentiale, si am avut o obligatie morala sa-l sprijinim si noi la acest Congres", a declarat Florin Turcanu, presedintele PNL Botosani.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
372

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
504

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
625

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...