“Specialii” mănâncă cu zece guri. Aproape 10.000 de pensionari au o pensie medie de 9.600 de lei

“Specialii” mănâncă cu zece guri. Aproape 10.000 de pensionari au o pensie medie de 9.600 de lei

Ministrul Muncii, botoșăneanca Raluca Turcan, a declarat luni seara că România are în prezent 9.500 de beneficiari de pensii speciale, iar pensia medie pentru aceștia este de aproximativ 9.600 de lei. “Specialii” au de fapt o pensie de aproape 10 ori mai mare decât un salariat care nu a lucrat la buget.

În același timp, mai spune Raluca Turcan, pensia media a celor aproximativ 4,9 milioane de pensionari din sistemul public este de 1.500 de lei.

„În momentul de faţă avem 9.500 de beneficiari de pensii speciale şi pensia medie pentru aceştia este undeva de 9.600 de lei, în timp ce în sistemul de pensii publice avem aproximativ 4,9 milioane de pensionari cu o pensie medie de 1.500 de lei şi în total în România există aproximativ 2,7 milioane de pensionari care sunt sub nivelul pensiei medii. Normal că toată lumea resimte ca o inechitate ceea ce s-a întâmplat în timp prin vot în Parlament pe sistemul de legi speciale”, a subliniat ministrul Muncii, Raluca Turcan, la Realitatea Plus.

Turcan a catalogat actuala lege a pensiilor ca fiind profund inechitabilă și a adăugat că majorarea „din pix” a pensiilor cu 40% a creat un orizont de așteptare care nu poate fi susținut în actuala situație bugetară, ceea ce va duce, în viitorul cel mai apropiat, la schimbarea radicală a legii pensiilor.

 

Spune-ne opinia ta