Remus Pricopie spune ca a gasit o soluţie pentru salariile profesorilor

"Este absurd să ai miliarde de euro necheltuite din banii de la Bruxelles şi să ai salarii aşa mici în ceea ce priveşte educaţia sau sănătatea".

Accesarea fondurilor structurale ar putea reprezenta soluţia creşterii graduale a salarizării în învăţământul preuniversitar. Potrivit ministrului educaţiei naţionale, Remus Pricopie, există şanse să se ajungă, gradual, la un nivel de salarizare decent, astfel încât profesia de dascăl să redevină una căutată.

"Lucrăm deja la o formulă prin care nivelul de salarizare a cadrelor didactice să crească şi din fondurile structurale, nu doar pe bază de proiect, ci toţi cei care sunt la catedră şi îndeplinesc anumite obiective să beneficieze de un anumit tip de creştere salarială. Este absurd să ai miliarde de euro necheltuite din banii de la Bruxelles şi să ai salarii aşa mici în ceea ce priveşte educaţia sau sănătatea", a afirmat ministrul Educaţiei, Remus Pricopie, citat de Agerpres.

În sprijinul afirmaţiilor, demnitarul aminteşte că fondurile structurale provenite de la bugetul Uniunii Europene reprezintă sursa de finanţare pentru sumele plătite cadrelor didactice care participă la derularea examenelor naţionale, respectiv bacalaureat, evaluare naţională şi testările naţionale pentru elevii de clasa a II-a, a IV-a şi a VI-a.

"Anul trecut s-a luat decizia ca pentru examenele naţionale fondul naţional să crească cu 10 procente, iar pentru anul acesta vor creşte, din nou, cu 10%. Totodată, se fac eforturi ca, pentru anul şcolar 2014-2015, pentru evaluările de clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a, simulările pentru clasele a VIII-a, a XI-a şi a XII-a, sumele să fie echivalente cu cele plătite la examenele de evaluare şi bacalaureat, sursa de finanţare fiind fondurile structurale", a declarat la finele săptămânii Remus Pricopie, care a precizat că în perioada următoare vor fi redactate o serie de proiecte pe fonduri structurale "astfel încât începând cu anul şcolar 2014-2015 să putem să acoperim financiar efortul depus de profesori pentru simulări de clasa a VIII-a, a XI-a, a XII-a, evaluările naţionale la clasele a II-a, a IV-a şi a VI-a".

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...