Pagubă de mii de lei pentru oficialii Bisericii, după un jaf!
BOTOSANI

Prejudiciul în cazul jafului comis, între Crăciun şi Revelion, la Protopopiatul Săveni se ridică la câteva mii de lei, însă hoţii au sustras şi mai multe documente oficiale. 

Pagubă de mii de lei pentru oficialii Bisericii, după un jaf!

Paguba reclamată de oficialii Bisericii a fost de aproape 5.000 de lei şi mai multe documente oficiale, după ce hoţii au plecat cu tot cu seif din incinta Protopopiatului. Poliţiştii caută doi suspecţi ce au pătruns în interiorul clădirii, în noaptea de 27 spre 28 decembrie, în jurul orei 03.00, şi au plecat cu tot cu seiful din secretariat.

În ciuda greutăţii, seiful fiind din fontă cu dimensiunile 60x80 cm, hoţii au reuşit să îl care şi au plecat de la faţa locului.

Preoţii fac apel la populaţie pentru a-i prinde pe cei care au dat spargerea şi a-şi recupera paguba. Poliţiştii au deschis o anchetă pentru furt. 

Furtul vine după ce, înainte de Crăciun, două persoane necunoscute au încercat să spargă un seif din sediul Băncii Răscoala, din comuna Suliţa.

Hoţii au tăiat curentul electric şi au aşteptat apoi să se termine şi bateria alarmei şi au intrat în încăpere. Totuşi , în acest caz, nu au reuşit să spargă seiful şi nici să îl care, astfel că s-au lăsat păgubaşi. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar Ortodox: Astăzi sărbătorim Sfânta şi Marea Joi (Denia celor 12 Evanghelii)!

astăzi, 08:07
7

Sfântul Ierarh Atanasie s-a născut la sfârşitul secolului al 16-lea în insula Creta. După moartea tatălui său s-a călugărit la metocul sinaitic din Iraclion, primind numele At...

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
920

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
198

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...