Cum cumperi tricicleta potrivita copilului tau?

Cum cumperi tricicleta potrivita copilului tau?

Ca orice parinte grijuliu, iti doresti probabil sa ii cumperi micutului tau tot ce are nevoie pentru a se dezvolta cat mai frumos. Cand deja acesta incepe sa mearga, iti faci tot felul de idei cu privire la modalitatile in care ai
putea sa il faci sa prinda drag de sport, de miscare. Ceea ce il inveti cand e mic devine apoi un obicei. Ca sa ii implementezi obiceiuri sanatoase, trebuie sa iti dai silinta inca din primii ani ai acestuia.

Pentru ca au un fizic fragil, este important ca acestora sa li se ofere mijloace cat mai potrivite, iar tricicleta este fara indoiala unul dintre echipamentele cele mai cumparate in randul proaspetilor parinti. Desigur, si alegerea acesteia presupune un efort pentru ca trebuie sa corespunda atat cu nevoile, cat si cu trasaturile copilului – inaltime, varsta, greutate. Pentru a face alegerea ta mai usoara, iti prezint mai jos un mic ajutor in alegerea tricicletei potrivite pentru copilul tau. Iata despre ce este vorba si care sunt punctele de reper cele mai importante cand vine vorba despre o astfel de achizitie.

Conteaza forta acestuia – cu toate ca micutul tau inca nu are 12 luni, sa nu crezi ca nu ii poti oferi posibilitatea sa se bucure de o calatorie cu tricicleta. Multi chiar indruma in acest sens parintii, punand la dispozitia lor accesorii sportive sigure si stabile. Un site in acest sens este nichiduta.ro. Cei mici le pot manevra singuri, desigur sub supravegherea ta. Pana cand cel mic va avea forta necesara pentru a impinge pedalele ii poti fi tu ajutorul necesar. Apoi, va trebuie sa alegi o tricicleta potrivita fortei micutului.

Ca sa cresti interesul copilului fata de tricicleta, este bine sa cumperi un model animat, cu decoratiuni specifice varstei sale.

Greutatea tricicletei este un alt factor pe care trebuie sa il ai in vedere cand cumperi echipamentul. In functie de ce triciclete ati cumparat de la nichiduta.ro sau din orice magazin de specialitate de incredere, veti face munca micutilor mai usoara. Pana acestia se obisnuiesc sa le foloseasca, trebuie sa fii atent in permanenta desigur, sa nu se raneasca.

Din acest punct de vedere, recomandat este un model cat mai usor, care il va ajuta pe copil sa se adapteze repede. O tricicleta integral din metal sigur nu este o optiune. Din contra, cele din plastic sunt considerate a fi mult mai prietenoase. Sunt fara indoiala raspunsul cel mai bun pentru initierea micutului.

Cel mai bine este sa mizezi pe un model complet. Lipsa unor accesorii precum suportul de picioare, manerul parental sau copertine nu este tocmai ok, mai ales daca piticul are pana in 2 anisori.

Inaltimea este din nou importanta cand vine vorba despre alegerea tricicletei pentru copil. Compatibilitatea din acest punct de vedere este de preferat. Este necesar sa ajunga la pedale fara a se forta, intinzandu-se sau ghemuindu-se. In orice caz, o tricicleta cu suport pentru picioare este mai mult decat necesara, pentru ca cei mici se odihnesc atunci cand simt ca au obosit. Nu e tocmai usor sa pedaleze la o varsta frageda; pentru unii e chiar o provocare.

Alege un magazin care iti ofera ceea ce ai nevoie si pe langa si garantia calitatii. Ai in vedere si un raport intre pret si acest din urma criteriu. Este vorba despre copilul tau, deci asigura-te ca ii oferi ce e mai bun. Lipsa unei dovezi in ceea ce priveste calitatea ar trebui sa iti dea de gandit.

Intra pe nichiduta.ro pentru a descoperi o gama completa de triciclete pentru copiii mici si pentru cei mari, la preturi accesibile. 
(P).