Zeci de infracţiuni şi sute de amenzi aplicate de poliţiştii botoşăneni în minivacanţa de Anul Nou

Poliţiştii au intervenit, în minivacanţa de Anul Nou, la peste 200 de evenimente şi au aplicat 170 de sancţiuni. În urma activităţilor, au fost constatate 53 de infracţiuni, dintre care  10 au fost constatate în flagrant delict.

Zeci de infracţiuni şi sute de amenzi aplicate de poliţiştii botoşăneni în minivacanţa de Anul Nou

Pentru neregulile constatate, poliţiştii au aplicat 172 de sancţiuni contravenţionale, în valoare  de peste 60.000 de lei, dintre care 59 prevăzute de Legea 61/1991 privind încălcarea normelor de convieţuire socială, a ordinii şi liniştii publice şi 15 prevăzute de Legea 12/1990 privind protejarea populaţiei împotriva unor activităţi comerciale ilicite.

Pentru prevenirea accidentelor de circulaţie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pe principalele drumuri naţionale şi judeţene, în urma cărora au aplicat 86 de sancţiuni contravenţionale prevăzute de O.U.G.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Din totalul sancţiunilor aplicate pentru nerespectarea legislaţiei rutiere, 41 au fost pentru încălcarea regimului legal de viteză, iar 45 pentru alte abateri la regulile de circulaţie.

Ca măsură complementară, poliţiştii au reţinut 15 permise de conducere, în vederea suspendării dreptului de a conduce autovehicule.

"În perioada 30 decembrie 2017 – 02 ianuarie 2018, poliţiştii au acţionat zilnic pentru prevenirea faptelor antisociale şi menţinerea ordinii şi siguranţei publice. Structurile de poliţie au intervenit la peste 200 de evenimente, dintre care cele mai multe au fost sesizate prin SNUAU 112. Activităţile au fost desfăşurate în sistem integrat, împreună cu celelalte instituţii cu atribuţii în asigurarea ordinii şi liniştii publice", se arată într-un comunicat al IPJ. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Deschiderea oficială a Olimpiadei Naționale de Limba ucraineană la Botoșani (Foto)

astăzi, 09:22
18

În perioada 22-25 aprilie 2024, la Botoșani se desfășoară a XXX-a ediție a Olimpiadei naționale de limba și literatura ucraineană maternă – etapa națională, un eveniment de pres...

USR Botoșani: Primari cu apucături de mafiot

astăzi, 08:42
143

Apropierea alegerilor de pe 9 iunie și intrarea în campania electorală scoate ce-i mai rău din anumiți primari și acoliți ai acestora. Membrii Alianței Dreapta Unită se confruntă cu sit...

Fals polițist descoperit de DIICOT, ce ”arsenal” au găsit polițiștii în mașina unui botoșănean!

astăzi, 08:21
232

În luna ianuarie 2024, martorul denunțător G.G., care are calitatea de inculpat într-un dosar al DIICOT Iași, în care este acuzat de trafic de persoane și proxenetism, și se afl...