Batrani jefuiti in miez de noapte! Cainii au fost redusi la tacere cu salam! FOTO, VIDEO
BOTOSANI

Doi batrani din satul Manastirea Doamnei, comuna Curtesti, au fost pradati de hoti in toiul noptii. Sotii Coteata au ramas fara suma de 4.000 de lei, dupa ce, cu cateva saptamani in urma, au lucrat cu niste persoane de etnie roma.

Batrani jefuiti in miez de noapte! Cainii au fost redusi la tacere cu salam! FOTO, VIDEO

Totul s-a intamplat in noaptea de vineri spre sambata, atunci cand persoane necunoscute au intrat in casa si au rascolit tot pana au gasit banii batranilor. Cei doi pensionari dormeau intr-o anexa, in spatele casei, iar dimineata, cand s-au trezit au vazut in curte salam aruncat pe langa caini si nici prin cap nu le-a trecut ca au fost pradati de hoti.

"Toata ograda erau bucati de salam. M-a intrebat sotul meu daca am dat salam la caine, dar nu am dat. Ma si intrebam de unde atata salam", a spus Lucia Coteata. 

Sotul femeii a pus mana pe telefon si si-a sunat fiul, care sta in apropiere. "Am sunat la baiatul meu si i-am zis ca toata ograda e salam aruncat. Ce nebun a aruncat? Si baiatul imi zice sa fug repede in casa. Cand am intrat in casa... valeu", a povestit Vasile Coteata.

Batranul a inceput sa tipe si atunci a ajuns in casa si sotia sa. Camera in care se aflau banii ascunsi era intoarsa pe dos. Toate hainele din dulap erau aruncate pe jos, iar hotii au rascolit tot pana cand au gasit cei 4.000 de lei.

"Daca vedeti ce au facut in casa la mine. Au rascolit tot pana cand au dat de bani. Banii erau intr-un saltar (sertar, n.r.). Si portita de la soba au deschis-o. Eu nu am vazut niciodata casa mea in halul asta. Nu se mai poate asa ceva. Moare lumea in case din cauza lor. Nu mai poti trai in liniste", a mai spus Lucia Coteata (foto jos)

Batranul isi aminteste ca inainte de Pasti au fost la el in curte trei barbati de etnie roma care i-au propus sa-i vopseasca tabla de pe casa, insa i-au cerut prea mult.

Nea Vasile si-a cumparat singur vopsea si dupa inca o saptamana au venit din nou aceiasi barbati, care au vopsit o bucata din acoperis. Barbatii i-au cerut batranului la inceput 100 de lei, dupa care au mai cerut inca 50 de lei, bani pe care nea' Vasile i-a luat din bucatarie, nicidecum din locul de unde avea ascunsi cei 4.000 de lei, astfel ca batranul nu-si explica de unde au stiut barbatii de bani.

"Nu au vazut unde tineam banii. Nici copiii mei nu stiau. Eu le-am dat 150 de lei si am luat banii din spate, de unde dormim noi. Aici in fata nu a intrat nimeni. Nu stiu cum au ajuns la bani. Vineri noaptea a plouat, eu pe 8 seara m-am dus sa ma culc. Nu am auzit nimic", a povestit nea' Vasile.

Indivizii au intrat in curte prin gradina, au intrat in cerdac, dupa care au fortat o fereastra si dupa ce au gasit banii s-au facut nevazuti. 

Politistii au fost la Manastirea Doamnei, au luat amprente si sunt pe urmele indivizilor.

"Persoane necunoscute au intrat in locuinta si au sustras suma de 4.000 de lei. In cauza s-a intocmit un dosar penal pentru savarsirea infractiunii de furt calificat si se continua cercetarile in vederea indentificarii autorilor", ne-a declarat purtatorul de cuvant al IPJ Botosani, Nicoleta Federciuc.














 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 47 de ani, sancționat pentru transport ilegal de persoane!

astăzi, 19:49
84

La data de 27 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, pe drumul european E 587, în comuna Frumușica, un autoturism condus de un bărbat, de 47 de ani, d...

Campania antidrog care educă elevii să aleagă înțelept, la Colegiului Economic ”Octav Onicescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 19:02
51

În scopul prevenirii consumului de droguri în rândul populației de vârstă școlară, în perioada decembrie 2023 – iunie 2024, Inspectoratul de Poliție Județean ...

Vești bune de la premierul României: supermarketurile nu vor fi închise în week-end!

astăzi, 18:22
53

Premierul Marcel Ciolacu a anunțat, joi, la începutul ședinței de guvern, că magazinele nu vor fi închise în weekend, subliniind că, „din toate semnalele primite din r&aci...