Noi informații despre răniții de la Dedeman. Imagini cu momentul transferării pacienților cu elicopterul (Foto, Video)

Doi pacienți, victime ale exploziei de la centrul comercial din Botoșani, au fost transportați, pe calea aerului, cu ajutorul elicopterului SMURD BlackHawk la Iași.
 

În urma exploziei de la Dedeman, doi pacienți au rămas în spitalul din Botoșani, trei pacienți au fost transferați la Iași, doi pacienți au fost transferați la București, cinci au fost externați și un pacient este în curs de evaluare UPU Botoșani.

În urma discutiei cu reprezentantii Dedeman, din cele 15 persoane implicate, 8 pacienti sunt angajati Dedeman, un pacient este colaborator Dedeman, iar 6 pacienti au fost clienti.

Către spitalele de arși din Iași și Bucuresti.au fost transferați 4 angajati Dedeman și un colaborator Dedeman.

De asemenea, doi angajați Dedeman au rămas internați în cadrul secției de chirurgie plastică și reparatorie - compartiment Arși.

La intervenție au fost implicate 12 ambulanțe SAJ, patru ambulanțe SMURD, două  elicoptere SMURD de la Iași și Galați, elicopterul Black Hawk, o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD care a preluat un pacient cu arsuri de la echipajul SAJ Botoșani.

Medicii din Iași au transmis, de asemenea, detalii despre răniți.

”Primul dintre pacienți a ajuns cu maşina de terapie intensivă SMURD. Este un pacient de 41 de ani, conştient, stabil hemodinamic, cu arsură pe 12% din suprafaţa corporală, la nivelul capului, toracelui anterior şi membrelor superioare bilateral. Va fi internat în clinica de Chirurgie Plastică. Ceilalţi doi sunt pacienţi critici, intubaţi orotraheal, care în acest moment sunt preluaţi de elicopterul SMURD Bucureşti, cu posibilitate de transport a mai mulţi pacienţi deodată. Ei vor ajunge la Iaşi, îi vom prelua. Ei vor fi duşi în Clinica de Chirurgie Plastică - Terapie Intensivă, unul având arsură pe 15 la sută din corp, celălalt 23 la sută cu afectarea căilor aeriene superioare”, a declarat medicul-şef UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu.

La intervenție au fost implicate 12 ambulanțe SAJ, patru ambulanțe SMURD, două  elicoptere SMURD de la Iași și Galați, elicopterul Black Hawk, o ambulanță de terapie intensivă mobilă SMURD IAȘI care a preluat un pacient cu arsuri de la echipajul SAJ Botoșani.

Starea pacienților care au ajuns la UPU Botoșani

Angajați Dedeman

Primul pacient a ajuns la UPU la ora 10.41. Era vorba despre un bărbat de 41 de ani, care a fost diagnosticat cu arsură prin flacără, explozie, gr. 2-3, supr. corp. - 12%, membru superior bilateral circular, față, scalp. A fost transferat la Spitalul de Arși din Iași.

De asemenea, un bărbat de 40 de ani care prezenta arsură gr. III extremitate cefalică și  membre superioare bilateral, aproximativ 16%, prin explozie. S-a solicitat transferul la Iași, dar a fost direcționat către București.

Un alt bărbat, de 36 de ani, a suferit arsură prin flacără și explozie pe aproximativ 16 % din suprafata corpului, membre sup. bilateral, gr IV, hemifacie regiunea cervicală anterioară, arsură căi aeriene superioare, fiind transferat cu elicopterul la Spitalul de Arși din București.

Un bărbat de 35 de ani, arsură grad IIII A-B facies membru superior drept, lombar, Internat CPR

Un alt bărbat de 35 de ani, arsură gr. I-II pe aprox. 5% din suprafașa corpului, facies, torace ant și mebru sup. bilateral, contuzie cot drept - Internat CPR

O femeie de 46 de ani, traumatism cranio-toracic minor, Arsura gr. I regiunea cervicală posterior - externată

Un bărbat de 43 de ani, arsuri flacără, gr. II, aprox. 15 % din suprafata corpului. Internat ATI, Transfer Spitalul de Arși Iași

De asemenea, o femeie de 36    de ani, a suferit atac de panică - Externată

Un al nouălea pacient, colaborator Dedeman, un bărbat de 56 de ani – arsuri prin explozie, flacără facies, aprox. 24% din supra. Corpului, Internat ATI - Transfer la Spitaul de Arși Iasi

Clienți implicați în accident:

Un bărbat de 35 de ani, plăgi punctiforme braș drept, Externat

Bărbat de 45 de ani, accident prin explozie, traumatism cot drept, traumatism pumn stâng, Externat

Bărbat de 64 de ani, traumatisc cranio-cerebral, ac. minor cs. conjunctival - Externat

Femeie de 57 de ani, TCC minor, arsuri gr. I regiunea cervicală posterior - Externat

Bărbat de 45 de ani, în curs de evaluare UPU

O fetiță de 6 ani, traumatism cranio cerebral fără pierderea cunoștinței - Externată
 




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Remus TANASĂ: Câteva gânduri despre Enescu

astăzi, 10:00

Muzica lui George Enescu face parte din patrimoniul imaterial al umanității. El a compus, a cântat la vioară sau la pian, a dirijat și a răspândit dragostea prin și pentru muzică de...

Patronul milionar din Botoșani care merge cu metroul în București. ”Noi avem doar avionul…!” (Video)

astăzi, 09:39

Invitat la emisiunea „Prietenii lui Ovidiu”, omul de afaceri și viitorul președinte al Consiliului Județean Botoșani, a explicat motivele pentru care atunci când ajunge la Bucure...

21 septembrie: Zilele Europene ale Patrimoniului la Memorialul Ipotești

astăzi, 09:12

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu”, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, invită publicul, pe data de 21 septembr...