Municipiul Botoşani şi mai multe localităţi rămân TREI ZILE FĂRĂ APĂ!

Municipiul Botoşani şi mai multe localităţi rămân TREI ZILE FĂRĂ APĂ!

Societatea Nova Apaserv a anunţat oprirea generala a apei in perioada 19-21.10.2017 intrucat nivelul de apa din rezervoarele din Statia de Tratare Catamarasti este minim. Potrivit reprezentanţilor operatorului de apă, „NU se mai poate asigura furnizarea apei potabile”.

Afectati de oprirea generala sunt locuitorii din Municipiul Botosani, Municipiul Dorohoi, Oras Bucecea, Oras Flamanzi, Leorda, Braiesti, Vaculesti, Broscauti, M,Eminescu, Rachiti, Stauceni, Curtesti, Baluseni, Cosula, Copalau, Unteni.

Problemele apărute în cursul zilei de joi în alimentarea cu apă a municipiului Botoşani şi a mai multor localităţi alimentate din sursa Siret par să nu fie asumate de nimeni.

Reprezentanţii societăţii Nova Apaserv susţin că operatorul nu este implicat în lucrările realizate de Administratia Bazinala de Apa Siret la Bucecea, motiv pentru care nu ţine de societate întreruperea,  în timp ce reprezentanţii Administraţiei Bazinale spun că au informat din timp operatorul despre intervenţia ce va fi făcută şi ce presupun lucrările.

“S-a stiut de lucrare inca din timpul verii, dupa care, oficial, s-a anuntat saptamana trecuta ca vom realiza lucrarea, fiind vorba de modernizarea sistemelor de actionare a vanelor care aduc apa in municipiul Botosani. Noi am anuntat si in ce constau lucrarile si ca vom aduce doua pompe de mare puterea care sa pompeze apa si sa asigure debitul si de asemenea sa se ia masuri din partea Nova Apaserv de a asigura rezerve de apa catre populatie si noi pompam apa catre ei (n.red. Nova Apaserv). Pompele lucrează non-stop, furnizăm un debit de apa constant, tehnic vorbind nu avea ce problemă să se întâmple. Ceea ce s-a stabilit noi facem, insă în ce fel livreaza apa catre populatie Nova Apaserv este problema dumnealor”, ne-a declarat Georgiana Cernat, purtătorul de cuvânt al Administratiei Bazinale de Apa Siret.

Situaţia apărută joi dimineaţă i-a bulversat pe cetăţeni. Iniţial Nova Apaserv a anunţat că vor fi unele fluctuaţii în ceea ce priveşte alimentarea cu apă, mai apoi că este posibilă întreruperea furnizării alimentării, pentru ca într-un final să vină anunţul că timp de trei zile se opreşte apa în Municipiul Botoşani şi mai multe localităţi.

Majoritatea botoşănenilor era la serviciu când au venit aceste informări, motiv pentru care situaţia este una extrem de delicată, în condiţiile în care timp de trei zile nu va fi apă.

 

 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Audi în valoare de peste 73.000 lei furat din Italia, oprit la Stânca!

astăzi, 12:25
24

În data de 28 martie 2023, în jurul orei 05.50, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca - I.T.P.F. Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare...

Singurul candidat înscris pentru postul de manager al Spitalului „Mavromati” a fost respins!

astăzi, 12:11
193

Pentru postul de manager al Spitalului Județean „Mavromati” din Botoșani o singură persoană și-a depus dosarul de înscriere în concurs.În urma verificării dosar...

Medic, despre cel mai mare pericol în AVC: ”Fiecare minut, fiecare oră înseamnă scăderea şansei de recuperare a pacientului”

astăzi, 11:56
154

Profesorul Gheorghe Iana, doctor în medicină, afirmă că este important ca pacienţii, dar şi familiile acestora să înveţe să recunoască simptomele unui accident vascular cerebral (...