Meciul UTA Arad - FC Botoșani ar putea fi amânat. Focar de coronavirus la gazde

Meciul UTA Arad - FC Botoșani ar putea fi amânat. Focar de coronavirus la gazde

Duelul dintre UTA Arad și FC Botoșani, ce ar trebui să se dispute luni, la ora 17:30, ar putea fi amânat din cauza unui focar de coronavirus apărut la gazde. 4 jucatori și doi membrii ai staffului au fost depistați pozitiv la testul PCR.

Florin Iacob (27 de ani, portar), Simos Roumpoulakos (29, fundaș stânga) și Alexandru Benga (31, stoper) au fost depistați pozitiv cu COVID-19 la ultimul test efectuat. Ultimul era suspendat pentru jocul cu FC Botoșani, din runda 24 a Ligii 1. Antrenorul Laszlo Balint și mijlocașul Sorin Bustea au fost și ei confirmați cu virusul zilele trecute.

Pe lângă aceștia, UTA are în lot mai mulți jucători ale căror teste au ieșit neconcludente și urmează să fie repetate. Se pare că înaintea testării PCR, mai mulți jucători au ieșit pozitiv în urma unor teste rapide.

Conform regulamentului, meciul poate fi amânat o singură dată, dar nu poate fi programat mai devreme de 7 zile de la data inițială. Iar în cazul în care nu se va putea juca la data la care e reprogramat, atunci echipa din cauza căreia s-a amânat, aici fiind vorba despre UTA, va pierde la „masa verde" cu 0-3.

Conform protocolului medical și de desfășurare a competiției, votat în Comitetul Executiv, o echipă dispută un meci dacă are valizi cel puțin 13 jucători, dintre care obligatoriu un portar.

„În urma testării COVID susținute astăzi de componenții echipei noastre, trei jucători au ieșit pozitivi, este vorba de Florin Iacob, Simo Roumpoulakou și Alexandru Benga. În plus, câteva rezultate au fost neconcludente, cei în cauză urmând să fie retestați mâine. Ca măsură de precauție, clubul a decis să întrerupă activitatea echipei până la aflarea rezultatelor noilor teste”, au anunțat conducătorii UTA-ei pe site-ul clubului.

(Iosif Pintilie)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Administrația Națională de Meteorologie a prelungit atenționarea de tip Cod Galben pentru județul Botoșani!

astăzi, 10:10
4

Meteorologii eu emis o avertizare de tip Cod Galben valabilă până vineri, la ora 18.00.Vântul va avea intensificări în Moldova, în estul și sud-estul Transilvaniei cu v...

Prefectul, apel în ședință pentru siguranța elevilor: „Observ că s-au făcut progrese...” (video)

astăzi, 09:40
30

O astfel de situație, a cazurilor de violență în școli, a fost punctată și de către șeful Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) din Botoșani, comisar șef de poliție Costîn...

Microbuz cu ucraineni răsturnat pe DN 17. Cinci persoane transportate la spital!

astăzi, 09:14
185

Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, un microbuz s-a răsturnat, vineri dimineața, pe raza localității Prisaca Dornei. În microbuz se aflau șase perso...