Credincioșii catolici au intrat în Postul Paștelui

Credincioșii catolici au intrat în Postul Paștelui

Credincioșii catolici au intrat în Postul Mare. Papa Francisc a oficiat slujba din Miercurea Cenuşii la bazilica San Pietro. Mesajul Suveranului Pontif este - puţinul împărţit cu iubire nu se termină niciodată.

După tipicul din Miercurea Cenușii, slujba a cuprins ritul binecuvântării și punerii cenușii pe cap în semn de pocainţă. Participarea credincioșilor a fost restricţionată, conform măsurilor de protecție anti COVID.

Papa Francisc le-a amintit credincioșilor că în Postul Mare trebuie să fie și mai atenți cu semenii și să le spună cuvinte de încurajare și consolare, și nu vorbe care întristează sau disprețuiesc.

Potrivit calendarului Catolic, prima zi a Postului Paștelui este miercuri, 17 februarie, și se va încheia pe data de 3 aprilie.

Anul acesta, Paștele Catolic se sărbătorește pe 4 aprilie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Anca Savel

Elevii nu mai sunt obligați să poarte masca în curtea școlii, de săptămâna viitoare

Sâmbătă, 15 Mai 2021
220

De săptămâna viitoare, elevii  nu vor mai fi obligați să poarte mască de protecţie în curtea şcolii, însă regula pauzelor decalate se va aplica în continuare, pent...

Amețit de aburii alcoolului, un bărbat fără permis a intrat cu mașina în pubela de gunoi

Sâmbătă, 15 Mai 2021
1779

La data de 15 mai 2021, polițiștii Biroului Rutier au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 44 de ani, din județul Argeș,  cercetat sub aspectul comiterii i...

Ultimul mesaj transmis de medicului Radu Nevinglovshi înainte de a muri: „De ce se tem oamenii de doctori? Voi știți mai bine.”

Sâmbătă, 15 Mai 2021
2680

Psihiatrul botoșănean, Radu Nevinglovshi, a transmis un mesaj tulburător pe blogul său personal cu o lună înainte de a muri de Covid-19.Șirul evenimentelor tragice a început în familia me...