Huncă explică de ce au fost schimbați directori sau directori adjuncți în școli!

Huncă explică de ce au fost schimbați directori sau directori adjuncți în școli!
Inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean, Mihaela Huncă, susţine că schimbările din funcţie ale unor directori şi directori adjuncţi s-a făcut la cererea acestora sau acolo unde situaţia nu le-a mai permis să continue activitatea în această funcţie.

"Avem schimbări de directori acolo unde nu au mai dorit, au depus cerere de încetare a detaşării pe funcţia de directori, avem propuneri ale colectivelor sau ale directorilor din unitatea respectivă pentru funcţia de director adjunct, sau avem demisii sau situaţii de boală şi nu şi-au mai putut exercita funcţia de director. Deciziile s-au luat în Consiliul de Administraţie, nu a fost decizia unui singur om, s-a luat şi s-a pus în discuţie fiecare persoană care a primit decizie", a declarat şefa ISJ.

La nivelul judeţului Botoşani sunt 126 de directori şi 43 de dirctori adjuncţi.

Hunca a mai precizat că până la finalul anului şcolar 2013-2014 se vor desfăşura şi concursurile de ocupare a posturilor de conducere din învăţământ.

 În ciuda acestui fapt, au existat comentarii în rândul profesorilor privind înlocuirile de la conducerile şcolilor. Ei au acuzat faptul că unii dintre directorii numiţi nu se regăsesc în Corpul naţional al experţilor în educaţie, aşa cum prevede legea.  

"Noi am procedat conform reglementărilor legale în vigoare. Indiferent ce faci, una-două comentarii există. Nu cred că poţi să mulţumeşti pe toţi. Aşteptăm să se dea concurs, dar atâta timp cât nu există metodologii, mergem exact pe legislaţia pe care o putem folosi la momentul actual. Vreau să spun că nu s-a încălcat legea şi am încercat să folosim un stil democratic", a adăugat Huncă. 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
11

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
32

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
38

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...