De pe 11 ianuarie, Fiscul va monitoriza toate conturile bancare și virtuale ale persoanelor fizice

De pe 11 ianuarie, Fiscul va monitoriza toate conturile bancare și virtuale ale persoanelor fizice

Sub pretextul noilor regulamente europene împotriva finanțării terorismului, Fiscul din România va derula din 11 ianuarie un program de monitorizare a tuturor conturilor bancare și virtuale ale persoanelor fizice.

ANAF va opera din 11 ianuarie „registrul central electronic pentru conturi de plăți și conturi bancare”, iar toate instituțiile care au conturi financiare pentru persoane fizice și juridice vor fi obligate să trimită Fiscului toate informațiile financiare pe care le au despre firme și cetățeni, conform Economica.net.

Băncile și alte entități care operează conturi financiare vor fi obligate ca în termen de 10 zile de la intrarea în vigoare a Registrului, de pe 11 ianuarie, să dea Fiscului toate datele clienților.

Informațiile din registru vor putea fi accesate inclusiv de autoritățile fiscale locale, dar și de alte autorități publice.

Reglementările ANAF mai prevăd că autoritățile publice centrale și locale vor avea acces la informațiile din registru în baza unor protocoale încheiate, la cerere, cu ANAF, în vreme ce organele de urmărire penală și Oficiul Național de Prevenire și Combatere a Spălării Banilor vor avea acces automat.

 

Spune-ne opinia ta