Razii organizate de Rutieră. Peste o sută de amenzi, de aproape 20.000 de lei, în două zile

Razii organizate de Rutieră. Peste o sută de amenzi, de aproape 20.000 de lei, în două zile

Serviciul Rutier din Botoșani a organizat trei razii tematice, miercuri și joi, în urma cărora au fost aplicate peste 100 de amenzi, în valoare cumulată de aproape 20.000 de lei, conform unui comunicat emis de Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ).

Potrivit reprezentanților instituției, miercuri, polițiștii au desfășurat două acțiuni pe raza de competență, pentru prevenirea și combaterea abaterilor comise de pietoni, precum și pentru punerea în aplicare a normelor prevăzute de Legea nr. 55/2020, în vederea prevenirii răspândirii infecției cu noul coronavirus COVID-19.

„În urma neregulilor constatate au fost aplicate 69 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 14.000 de lei, 49 dintre acestea au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor O.U.G 195/2002, dintre care 20 aplicate pietonilor, iar 20 sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea prevederilor Legii 55/2020 privind combaterea efectelor pandemiei de COVID-19”, se arată în raportul IPJ.

Totodată, în cele două zile, Biroul Rutier și efective de poliție locale din municipiu au organizat acțiuni pe linia identificării conducătorilor auto care nu acordă prioritate de trecere pietonilor care au acest drept, precum și celor care nu respectă normele rutiere privind oprirea/staționarea autovehiculelor în zona trecerilor pentru pietoni.

„În acest context au fost verificate 86 de autovehicule, fiind legitimate 112 persoane. În urma neregulilor constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale în valoare de 5800 de lei, 25 dintre acestea fiind aplicate pentru oprirea neregulamentară, o sancțiune pentru neacordarea priorității de trecere pietonilor, o sancțiune pentru neacordarea priorității de trecere autovehiculelor, iar 11 sancțiuni au fost aplicate pentru alte abateri”, arată sursa citată.

De asemenea, au fost reținute patru permise de conducere și un certificat de înmatriculare.

 

Spune-ne opinia ta