Botoşani: Răspunsul poliţiştilor la accidentele produse în judeţ- controale în trafic ce se lasă cu mii de sancţiuni

Nu a trecut o zi din prima jumătate a acestui an în care în judeţul Botoşani să nu se fi înregistrat vreun accident rutier. Nerespectarea regimului legal de viteză şi abaterile pietonilor au fost principalele cauze care au determinata aceste accidente rutiere.

Botoşani: Răspunsul poliţiştilor la accidentele produse în judeţ- controale în trafic ce se lasă cu mii de sancţiuni

Statistica Inspectoratului Judeţean de Poliţie arată că în prima jumătate a acestui an s-au înregistrat 214 accidente rutiere, multe dintre ele ducând şi la moarte. Viteza neadaptată şi neatenţia pietonilor au fost doar două dintre cauze, însă este vorba, de asemenea, de consumul de alcool la volan.

Potrivit conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie, replica autorităţilor la aceste evenimente rutiere a constat în acţiuni de monitorizare a traficului şi control.

"În primul semestru, poliţiştii au desfăşurat 139 de acţiuni, din care zece în colaborare cu alte structuri de poliţie sau cu alte instituţii sau reprezentanţi ai societăţii civile. Aceştia au constatat şi aplicat peste 17.000 de sancţiuni contravenţionale pentru nerespectarea normelor rutiere, fiind reţinute în vederea suspendării 1.062 de permise de conducere şi fiind retrase 374 de certificate de înmatriculare", susţine comisarul şef Viorel Şerbănoiu, împuternicit la comanda Poliţiei botoşănene.

Potrivit oficialului, poliţiştii acţionează pe cauzele care duc la producerea de astfel de accidente.

"În măsura în care avem accidente cauzate de viteză, atunci mi se pare normal ca ai noştri colegi de la Serviciul Poliţiei Rutiere să acţioneze pe viteză, iar în măsura în care sunt mai multe astfel de acţiuni, automat cresc şi contravenţiile. De asemenea, pe consumul de alcool, avem acţiuni şi pe această cauză. Cât despre zona Orăşeni (intersecţia dintre drumul judeţean care duce la Vorona şi cel care face legătura dintre Curteşti şi Cristeşti, n.r.), am luat legătura cu domnul Gheorghian (directorul Direcţiei Judeţene de Drumuri şi Poduri, n.r.) şi apoi am văzut informaţia că urmează să se monteze acele cocoaşe. Noi i-am informat, le-am solicitat, le-am cerut şi referinţele, urmează să vedem şi cocoaşele", adaugă comisarul şef Viorel Şerbănoiu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
314

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
334

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
203

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...