Axinte: "Insistenţa ISJ pentru ocuparea catedrelor ar trebui să se îndrepte preponderent către educatoare şi învăţători"

Axinte: "Insistenţa ISJ pentru ocuparea catedrelor ar trebui să se îndrepte preponderent către educatoare şi învăţători"
Preşedintele Ligii Sindicatelor din Învăţământ Botoşani, Liviu Axinte, consideră că organizarea unei şedinţe publice pentru ocuparea posturilor, cu doar trei zile înainte de începerea anului şcolar, este prea târzie şi nu crede că în prima zi de şcolă toate catedrele vor fi ocupate.

Inspectorul general al ISJ a anunţat, marţi, că posturile neocupate în etapele de până acum vor fi repartizate în şedinţe publice în data de 3 şi 16 septembrie.

"Sunt cadre didactice care ne-au cerut ajutorul şi fie nu au posturi, fie vor să schimbe postul ocupat în şedinţă publică după s-au prezentat la unitate şi au constatat că nu pot face naveta. Sunt solicitări depuse şi de pensionari, solicitări de detaşare, de detaşare în primul an de titularizare şi schimbul de posturi, şi supliniri. Din punctul nostru de vedere calendarul mişcării este puţin nepotrivit, deoarece este programată o şedinţă publică pe data de 13 septembrie, ori în data de 16 septembrie începe şcoala. Mi se pare cam târziu dusă această etapă. Din nefericire noi avem cadre didactice care au note foarte mari la disciplinele unde nu sunt posturi şi avem posturi acolo unde nu avem cadre. Nu cred că pe data de 16 septembrie chiar toate posturile vor fi ocupate. Dar dacă 90% din posturi vor fi ocupate şi oamenii se vor prezenta cred că ar fi un lucru pozitiv, iar insistenţa Inspectoratului Şcolar pentru ocuparea catedrelor cred că ar trebui să se îndrepte preponderent către educatoare şi învăţători mai mult, pentru că trebuie să fie cineva", a spus Liviu Axinte.

El a mai precizat că, cel mai probabil, pe posturile unde nu sunt cadre, cum ar fi educatori învăţători, vor fi profesori pensionari la plata cu ora.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

DNSC avertizează: Neatenția și entuziasmul sărbătorilor vă pot lăsa pradă infractorilor cibernetici! Cum vă puteți proteja!

astăzi, 16:29

”Este esenţial să rămâneţi la curent cu cele mai recente ameninţări, deoarece sărbătorile vin împreună cu riscuri de fraudă online. Infractorii cibernetici folosesc frecven...

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
21

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
121

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...