Copii fără copilărie din Botoşani, care luptă pentru viitorul lor!

Copii fără copilărie din Botoşani, care luptă pentru viitorul lor!
Au fost vitregiţi de soartă şi nu au avut şansa de a creşte în sânul unei familii, dar în ciuda tuturor greutăţilor pe care le-au întâmpinat au avut voinţa de a termina liceul şi a merge mai departe la facultate.

Este vorba de doi tineri instituţionalizaţi în Centrul "Elena Doamna" din Botoşani care au promovat examenul de bacaluareat. Unul dintre băieţi a absolvit Grupul Şcolar "Dimitrie Negreanu", iar al doilea Liceul Tehnologic "Elie Radu".

Nu au reuşit să ia bacalaureatul în prima sesiune de anul acesta, dar au avut voinţă, au învăţat toată vara, iar acum au cules şi roadele muncii lor, fiind declaraţi admişi la examenul naţional.

Cei doi tineri vor să urmeze de acum şi studii universitare. Unul se va înscrie la Facultatea de Biologie din Iaşi, iar celălalt tot la Iaşi, dar la Politehnică, la construcţii civile.

Cei doi tineri vor fi sprijiniţi în continuare financiar de către stat, pe toată perioada studiilor, până la 26 de ani.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbați condamnați pentru infracțiuni în Suceava, arestați și încarcerați în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 15:22
14

Un bărbat domiciliat în localitatea Hănțești, condamnat la pedeapsa de 1 an 6 luni închisoare, a fost identificat de către patrula Secției 8 Poliție Rurală Adâncata pe raza c...

Performanțe remarcabile pentru Colegiul Economic „Octav Onicescu” Botoșani la Olimpiada Națională Aria Curriculară Tehnologii (Foto)

astăzi, 14:15
83

În perioada 26-30 aprilie 2024, Slobozia a fost în centrul atenției printr-o competiție de excepție în cadrul Ariei Curriculare Tehnologii, găzduind Olimpiada Națională. Acest ...

ISU Botoșani, îndemn la respectarea regulilor de prevenire a incendiilor cu ocazia pregătirilor de Paște!

astăzi, 13:17
22

Respectarea unor reguli simple poate preveni producerea unui incendiu cauzat de lăsarea nesupravegheată a aparatelor de gătit. De aceea, ISU Botoșani recomandă:- Nu lăsaţi mâncarea pe...