Avalanșă de solicitări pentru înmatriculări, la Botoșani! Programările online pe februarie au fost EPUIZATE!

Ceea ce anticipau reprezentanții Instituției Prefectului Botoșani, și anume faptul că anularea taxei auto va duce la o avalanșă de solicitări la Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare Vehicule, s-a produs. 

Avalanșă de solicitări pentru înmatriculări, la Botoșani! Programările online pe februarie au fost EPUIZATE!

Toate programările online pentru luna februarie au fost deja epuizate, iar botoșănenii care doresc să facă o programare pentru înmatricularea unui vehicul nu au posibilitatea în acest moment să își înregistreze cererile, întrucât programările se pot face doar pentru o perioadă de 30 de zile, iar aplicația nu permite să se facă programări, deocamdată, și pentru luna martie.

Prefectul județului, Dan Nechifor, a precizat că vor fi luate o serie de măsuri pentru a permite unui număr cât mai mare de cetățeni să își facă programări online, iar timpii de așteptare să nu fie foarte mari.

În câteva zile se vor face unele modificări astfel încât să se dubleze numărul programărilor pentru înmatriculări, și va fi extinsă și perioada de timp în care pot fi făcute aceste programări online, de la 30 la 90 de zile.

"Era o limitare pusă la programările online pentru toate acțiunile pe care le realizează cei de la Serviciul Permise, pentru 30 de zile. Am să vorbesc cu informaticianul și vom mări această perioadă de posibilitate a programărilor online până la 90 de zile. Ne așteptam să fie o avalanșă de solicitări", a precizat prefectul Dan Nechifor.

În acest moment, programările la ghișeu mai sunt posibile doar în cazuri speciale, când solicitanții nu au posibilitatea de a face programarea online, și se pot face doar în urma unei audiențe la șeful Serviciului de Permise și Înmatriculări.

"Programările la ghișeu generau cozi, și degeaba am introdus aplicația online dacă mergeam în continuare cu programări la ghișeu. Nu era o chestie corectă, din punctul meu de vedere, pentru cei care alegeau varianta online", a spus prefectul.  

În luna decembrie s-a introdus la Serviciul de Permise și Înmatriculări Botoșani posibilitatea de se face rezervări online pentru cei care doresc să își înmatriculeze vehiculele, să preschimbe permisul de conducere și să facă autorizarea provizorie/radierea vehiculelor.

Din luna ianuarie, se pot face programări online și pentru proba de traseu, în vederea obținerii permisului de conducere. 

 

 

 

Spune-ne opinia ta