ATENȚIE, șoferi și pietoni! Traficul în municipiul Botoșani este aglomerat! Polițiștii ne recomandă să circulăm cu atenție maximă! FOTO

Saptamanile dinaintea sarbatorilor importante din calendarul crestin-ortodox sunt mereu agitate, iar traficul in aceste perioade este mult mai aglomerat decat intr-o perioada obisnuita a anului.

ATENȚIE, șoferi și pietoni! Traficul în municipiul Botoșani este aglomerat! Polițiștii ne recomandă să circulăm cu atenție maximă! FOTO

Botosanenii se pregatesc de Craciun si au luat cu asalt pietele, magazinele si supermarket-urile. In aceasta perioada, traficul este foarte aglomerat, mai ales in zona centrala, pe Calea Nationala, intre mall si bazar, acolo unde cetatenii din municipiu, dar si din judet, vin pentru a se aproviziona cu bucate pentru sarbatorile de iarna.

Statistica arata ca in cele mai multe accidente rutiere au fost implicati pietoni. Fie au fost raniti pe trecerea de pietoni pentru ca nu s-au asigurat ori pentru ca soferii nu au acordat prioritate, fie au ajuns la spital dupa ce au traversat prin loc nepermis. Chiar luni, in municipiul Botosani au avut doua accidente rutiere, in care au fost raniti pietoni.

Primul a avut loc pe Calea Nationala, atunci cand o femeie a fost acrosata pe trecerea de pietoni (detalii aici), iar al doilea a avut loc pe strada Grivita, cand o tanara a traversat neregulamentar, fiind lovita de o dubita (detalii aici).

De aceea, atat redactia Stiri.Botosani.ro, cat si politistii botosaneni, recomanda soferilor, dar si pietonilor, sa circule cu mare atentie in aceasta perioada. 

"Intrucat traversarile neregulamentare, dar si neacordarea prioritatii de trecere pietonilor angajati regulamentar in traversarea strazii raman in continuare cauze principale generatoare de accidente rutiere, in mod deosebit in aceasta perioada, le recomandam atat pietonilor, cat si conducatorilor auto sa manifeste atentie sporita in trafic", a declarat Daniela Gheorghiescu, purtator de cuvant al Inspectoratului de Politie Judetean Botosani.

Pietonii trebuie sa se asigure temeinic inainte de a traversa o strada, chiar si pe trecerea de pietoni, mai ales noaptea, cand vizibilitatea soferilor este scazuta. Si soferii trebuie sa reduca viteza atunci cand se apropie de o trecere de pietoni sau de o statie de autobuz ori de maxi-taxi.

Din cauza numarului mare de autoturisme existente in judetul Botosani, dar si a numarului mic de parcari auto din municipiul Botosani, multi soferi nu gasesc locuri de parcare, atfel ca sunt nevoiti sa parcheze pe unde apuca, blocand alte autoturisme. Politistii locali, dar si politistii rutieri, vor fi cu ochii pe soferii care parcheaza neregulamentar si care blocheaza accesul pe anumite strazi.

In plus, agentii rutieri vor fi in strada la orele de varf, acolo unde traficul va fi aglomerat.

"Vor fi directionate in mod deosebit efective pe atributii de serviciu privind fluidizarea traficului rutier in aceasta perioada", a mai spus purtatorul de cuvant al IPJ Botosani.






 

 

Spune-ne opinia ta