Șoferi din Botoșani deranjați de trecerile de pietoni din intersecții: ”Este marcată greșit” / ”O inepție”

Mulți conducători auto se confruntă cu această problemă în trafic, însă Codul Rutier este strict, șoferii putând rămâne fără permis dacă încalcă legislația.

Șoferi din Botoșani deranjați de trecerile de pietoni din intersecții: ”Este marcată greșit” / ”O inepție”

   Foto: Facebook / Radar Botoșani Oficial

Un botoșănean a semnalat faptul că intersecția dintre strada Nicolae Iorga și strada Trandafirilor este ”marcată greșit”. Mai exact, explică Florin N. pe un grup dedicat șoferilor din municipiul Botoșani, problemele apar atunci când un conducător auto obligat să se asigure la intrarea pe strada Nicolae Iorga este nevoit să staționeze chiar pe trecerea de pietoni.

”Trecerea de pietoni este marcată greșit. Când vrei să intri pe strada Nicolae Iorga, trebuie să te asiguri. Asigurarea se face fix de pe trecerea de pietoni, iar pietonii nu mai au pe unde trece. Asigurarea nu se poate face din mers, trebuie sa te oprești neapărat. Acolo este indicator Cedează, trebuie montat unul Stop”, spune Florin.

În momentul în care ”se mută trecerea de pietoni”, completează botoșăneanul, ”pietonii pot trece fără să ocolească mașina aflată în acel moment pe trecere. La fel și cei care virează dreapta pe strada Trandafirilor, nu mai sunt nevoiți să blocheze traficul pe Nicolae Iorga până trec pietonii, se pot opri înainte de trecerea de pietoni”.”Nu au ce căuta acele treceri acolo”

Propunerea a fost agreată de mulți dintre internauți. Constantin este de părere că ”trecerile de pietoni trebuiesc mutate cel puțin 5 -10 metri mai departe de intersecții pentru a evita blocajele”.

Iar Iulian Alexandru dă și exemple concrete din municipiul Botoșani, făcând referire la ales la zonele aglomerate din oraș.

”Trecerile din sensul giratoriu de la Mall - nu au ce cauta acele treceri acolo, sunt deja două treceri la Ovisim și cea semaforizată din fața Mall-ului, iar cea de la Penny să fie mutată mai la deal”.


”Nu am văzut niciun blocaj”

Petrică, însă, amintește că aceste marcaje pietonale vor fi mereu amenajate în locul care este ”cel mai comod pentru pietoni”. Totodată, botoșăneanul le atrage atenția participanților la trafic că, chiar și la intersecția amintită mai sus, nu este nevoie decât de o mai mare atenție din partea șoferilor.

”Peste tot, dar peste tot trecerile de pietoni și aleile din parcuri se fac acolo unde este cel mai comod pentru pietoni. Nu să-l trimiți de la coltul străzii 15 m în lateral. O inepție. Cât despre strada Trandafirilor, eu circul zilnic de 3-4 ori prin acea intersecție și cu suficientă atenție. Nu am văzut niciun blocaj”.

Conform Codului Rutier, în cazul unui conducător auto care nu acordă prioritate unui pieton care vrea să traverseze regulamentar, permisul auto poate fi suspendat pentru 30 de zile.
 

(Foto: Radar Botoșani Oficial)


 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ediția a doua a Conferinței științifice „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de nord a Moldovei”, la Botoșani

astăzi, 12:30
1

În intervalul 25-26 aprilie 2024, Muzeul Județean Botoșani, Secția Istorie-Arheologie, organizează conferința științifică „Hierasus – Cercetări arheologice în zona de ...

Un preot orb va sluji la o mănăstire iubită de mulți botoșăneni. ”Deși ochii săi trupești nu cunosc lumina…”

astăzi, 11:46
290

În curând obștea Mănăstirii Piatra Tăieturii din comuna suceveană Panaci aflată la cota 1.600, se va îmbogăți cu un nou preot.Este vorba de Părintele Sofian Costea care,...

Primăriile din Botoșani care stau mereu cu mâna-ntinsă la Guvern. „Nu facem față cheltuielilor din venituri proprii!”

astăzi, 10:45
220

Potrivit statisticilor, la nivel național, mai bine de două treimi din primăriile de comună din România nu reușesc să achite nici măcar salariile angajaților sau să achite facturile din...