FII ȘI TU UN EROU pentru IULIAN ROTARIU!

FII ȘI TU UN EROU pentru IULIAN ROTARIU!

"Cursa mea se termină aici, cea a copiilor cu autism nu se termină niciodată!" Sunt cuvintele pe care maratonistul Iulian Rotariu le rostește după fiecare competiție. Pompierul botoșănean este un alergător de cursă lungă, un alergător pentru Viață. Și-a dorit cel mai mult să ajungă pe cea mai înaltă treaptă a podiumului. Să fie pe locul întâi. Nu dintr-un orgoliu sportiv, nici măcar pentru vreun palmares care să îi aducă beneficii materiale. Iulian Rotariu s-a gândit că de acolo, de sus, poate cel mai bine să îi ajute pe cei care au nevoie de el. 

Cursa lui Iulian Rotariu nu îl include doar pe el. Maratonistul pompier ne-a luat alături în această mare provocare. Împarte cu noi succesul, împarte cu noi bucuria acestei imense generozități. Pentru că, spune Iulian, totdeauna există un scop și mai înalt decât acela de a fi cel mai bun într-o cursă! "Important este să pot alerga pentru o cauză, pentru un scop mai nobil decât cel de a ajunge primul. Dacă am şi sufletul împăcat că am făcut o faptă bună este cel mai important pentru mine. Apoi vine competiţia în sine. Când concurezi doar pentru tine, dacă nu este şi o facere de bine, oricărei competiţii îi lipseşte ceva. Dintre toate forţele lumii acesteia, pentru mine Dragostea este cea mai mare", spune Iulian Rotariu.

Cine îl cunoaște știe că nu sunt cuvinte în van. Iulian Rotariu a colindat lumea în căutarea propriului suflet. Pentru a se înțelege pe sine, pentru a găsi calea cea mai potrivită prin care să se dăruiască aproapelui. A fost alergătorul care s-a oprit din cursă pentru a mângâia un copil, pentru a privi un apus, pentru a mângâia un om.  

"Știu că, atunci când voi termina de alergat toate cursele, voi fi și eu voluntar. Mie mi place mai mult să fiu voluntar decât alergător, pentru că îmi dau seama de nevoile pe care le am în cursă și încerc să îi ajut pe ceilalți. Când eram tânăr veneam la curse să le câștig, dar de când am îmbătrânit vin la curse doar să particip, să mă bucur, să îi ajut pe ceilalți. Poate că ați văzut, în timp ce alergam, atingeam copacii, pământul îl miroseam, îi strângeam pe ceilalți în brațe. Pentru mine este important să mă bucur și, datorită faptului că susțin o cauză a copiilor bolnavi de autism, îmi dau seama că eu mi-am terminat cursa, dar acești copii nu își vor termina cursa niciodată", a spus Iulian Rotariu la festivitatea de premiere după ce a câștigat detașat Ultramaratonul THE TRACK 2019, din Australia.

A fost cu totul impresionant să asistăm la imensul val de simpatie față de reușita pompierului botoșănean. Ești un erou!, s-a auzit cel mai des în aceste zile. Însă este foarte important să NU UITĂM pentru ce aleargă Iulian Rotariu. Să nu uităm că acest efort este pentru a ne convinge pe fiecare dintre noi să îi fim alături, donând în beneficiul copiilor cu autism din Botoșani atât cât inima ne spune. Un bănuț sau doi. Nimic nu va fi în van. Și, mai ales, nimic nu îl va împlini mai mult pe Iulian Rotariu decât sprijinul pe care, prin noi de data aceasta, îl poate oferi acestor copii.

FII ȘI TU UN EROU pentru IULIAN ROTARIU! A alergat în Australia pentru copiii cu autism din Botoșani, noi nu trebuie decât să dăm un clik. Vă puteți alătura cauzei pompierului botoșănean donând cât de puțin pe pagina DEDICATĂ ACESTUI SCOP.


VICTORIE românească, TRIUMF botoșănean!

Cei doi români care au intrat în marea competiție - pompierul botoșănean Iulian Rotariu și Andrei Gligor - sunt ocupanții primelor poziții în clasamentul final. De asemenea, organizatorii au anunțat că rezultatul reușit de Iulian Rotariu înseamnă și un nou record al ultramaratonului de 522 de kilometri. 

Iulian Rotariu a câștigat detașat competiția, cu un timp de 57 ore, 6 minunte și 20 secunde. Pe poziția a doua s-a clasat Andrei Gligor, cu un timp de 59 ore, 2 minute și 35 secunde, urmat de belgianul Guy Goossens, cu timpul de 59 ore, 30 minute, 11 secunde. Dintre cei 38 de concurenți care au luat startul în prima etapă, au terminat competiția doar 18.

​Iulian Rotariu a avut de alergat 522 de kilometri, în nouă etape. Fiecare concurent și-a purtat propriul rucsac care conținea mâncarea, echipamentul obligatoriu și echipamentul său personal. Cursa, organizată de Canal Aventure, a avut loc în Australia, în Golful din Teritoriul de Nord, în cel mai arzător deșert din zonă. Cu fiecare etapă, distanța pe care trebuie să o parcurgă concurentul crește, la fel și altitudinea. Dacă în prima zi a alergat un maraton (30 km), la 700 de metri altitudine, în ultima zi, distanța pe care a parcurs-o a fost  de 127 de km, la 1.700 metri altitudine.

Rezultatele obținute competițiile organizate de 4Deserts (Gobi March” China, în iunie 2016 – locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general; Atacama Crossing” - Chile, în octombrie 2016 - locul I la categoria lui de vârstă, locul VI la general , ”Sahara Race”, în mai 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general și „Roving Race Patagonia, în noiembrie 2017 - locul I la categoria lui de vârstă, locul IV la general), dar mai ales cel din Antarctica, i-a oferit posibilitatea să își depășească din nou limitele la ultramaratonul The Track Australia, o competiție destinată celor mai puternici sportivi, care a avut loc în perioada 15 – 24 mai 2019. O competiție pe care Iulian Rotariu a câștigat-o!





 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Florentina Tonita

Regizorul Cristian Pascariu, înainte de lansarea filmului ”Nasty” la Botoșani: ”Îl veți vedea pe Ilie într-o ipostază necenzurată, într-o ipostază sinceră” (Foto, Video)

Joi, 18 Aprilie 2024
372

Filmul ”Nasty” va avea premiera de gală la Cinema Unirea Botoșani sâmbătă, 20 aprilie, de la 19:00, publicul având prilejul de a se întâlni și cu echipa care a...

Anamaria Chelaru: ”Noi, păpușarii, suntem făcuți să lucrăm între călugărie și armată!” (Foto, Video)

Marţi, 16 Aprilie 2024
845

Când am căutat-o și i-am propus acest interviu, am întrebat-o direct: Cum este Anamaria Chelaru în afara scenei? A răspuns dintr-o suflare, cu vocea clară și îndelung form...

S-a stins un mare actor născut în Botoșani. ”Ce frumoasă a fost călătoria sa pe aici!”

Sâmbătă, 13 Aprilie 2024
4831

Născut pe 6 mai, în prima zi de Paşti a anului 1945, în familia preotului Mihai Cojocaru din Hăneşti, judeţul Botoşani, actorul a plecat astăzi în veșnicie.Constantin Coj...