Considerat incapabil la Botoșani, fostul manager al "Mavromati" conduce un spital regional din Iași

Considerat incapabil la Botoșani, fostul manager al "Mavromati" conduce un spital regional din Iași

Începând de miercuri, una dintre cele mai mari unități medicale din Iaşi şi din Moldova are o nouă conducere. Astfel, la conducerea Spitalului Clinic de Copii ”Sfânta Maria”, din subordinea Consiliului Judeţean (CJ) Iaşi a fost numit economistul Corneliu Mihai, fostul manager al Spitalului Judeţean de Urgenţă (SJU) „Mavromati” din Botoşani.

Cel care a fost considerat incapabil să mai conducă Spitalul "Mavromati" de către Consiliul Județean Botoșani, este considerat ideal pentru conducerea Spitalului de Copii din Iaşi, care deserveşte toate judeţele Moldovei.

Asta după ce, fostului manager, medicul Radu Terinte, i-a expirat mandatul. Manager din ianuarie la Unitatea Medico-Socială de la Flămânzi, economistul Corneliu Mihai spune că a acceptat cu surprindere şi bucurie acestă numire şi este conştient că îl aşteaptă o muncă dificilă, dar nu imposibilă.

Este treabă, acolo. Trebuie făcute investiţii şi se vor face, în perioada următoare. Ăsta este şi planul, să putem face o reabilitare la acea unitate sanitară, fără să întrerupem actul medical, pentru că deservim şi judeţele din Moldova. Joi voi vizita spitalul în amănunt cu cei de acolo, dar deja am trasate câteva idei pentru ce vom face în perioada imediat următoare. Ne vom centra activitatea în jurul pacientului, dar să şi putem creşte calitatea serviciilor prin investiţii”, a precizat Corneliu Mihai, noul manager de la "Sfânta Maria" din Iaşi.

Corneliu Mihai s-a remarcat, în cei patru ani de management la SJU Botoşani prin investiţiile pe care le-a atras către spitalul judeţean în aparatură şi echipamente, unitatea sanitară fiind a treia ca mărime din ţară din punct de vedere al numărului de paturi.

După aproape patru ani cât a stat la conducere, acesta a fost înlăturat în urma unor neînţelegeri politice în interiorul PSD, preşedintele CJ Costică Macaleţi spunând că nu este potrivit pentru spital, deşi, iniţial, îl reconfirmase la conducerea unităţii sanitare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

5 alimente care previn apariția firelor albe!

astăzi, 17:29
34

Nu te resemna la ideea că ai putea să-ți pierzi culoarea naturală a părului curând, ci învață să-ți creezi un meniu util pentru a arăta tânără mult timp de acum înc...

Fractură craniană după o plimbare cu bicicleta!

astăzi, 16:56
155

O fată de 23 de ani a fost trimisă de urgenţă la Iaşi cu o ambulanţă, după ce a fost victima unui accident de bicicletă.Tânăra se afla în vizită la iubitul ei, din oraşul B...

Doi botoșăneni au scăpat cu viață după un accident petrecut ieri seară la Maxut!

astăzi, 16:33
149

Două persoane au fost rănite ieri după amiază într-un accident rutier petrecut la marginea județului Botoșani.Ambele persoane, soț și soție, au fost transportate de urgență la spi...