CLAUDIA RUSU: O botosaneanca pentru Eurovision! - VIDEO

 CLAUDIA RUSU: O botosaneanca pentru Eurovision! - VIDEO

CLAUDIA RUSU: talent, frumusete, inteligenta

Claudia Rusu va reprezenta Botosanii la selecţia naţională a concursului Eurovision junior, care va avea loc pe data de 20 septembrie 2009.

Concursul va fi difuzat în direct pe TVR 1, iar piesa care va acumula cele mai multe puncte de la juriu şi telespectatori va reprezenta România la Kiev (Ucraina). Asadar, Claudia are nevoie de sprijinul nostru, al tuturor!

Claudia Rusu este ceea ce se poate numi, fara nici o retinere, un copil cu har. O armonie perfecta a vocii, chipului si sufletului. Face parte din grupul Cheia Sol, sub indrumarea Oanei Puscasu.

Cumintenie si talent, o aparenta fragilitate, dublata de o forta interioara rar intalnita.

Claudia Rusu este unul dintre copiii Botosanilor care raman intipariti in memoria afectiva a tuturor celor care au privit-o pe scena, chiar si o singura data.

Nascuta pe data de 12 noiembrie 1994, Claudia canta de la varsta de 8 ani.

Inceputul a fost la Palatul Copiilor, la sectia Teatru musical, condusa de Alexandru Mihalache. Acolo a invatat sa cante si sa danseze.

Dupa 2 ani, s-a inscris la Scoala Populara de Arte si Meserii, sectia Canto-muzica usoara, la clasa prof. Catalina Constantinovici, scoala pe care a absolvit-o cu succes la varsta de 13 ani.

Pe parcursul acestor ani a participat la multe concursuri nationale si judetene, unde a cucerit numeroase premii:

• Taramul copilariei- Botosani - premiul I

• Ceata lui Pitigoi - Galati - mentiune

• Ministar Ciresar - Bucuresti - premiu special

• Star Musik - Onesti - premiu special

• Ghiocelul de argint - Barlad - mentiune si premiul Radio Iasi

• Martisor Dorohoian - premiul special al presei

• Minimegastar- Bucuresti - la semifinala premiul I

• Minimegastar - finala - premiul de excelenta oferit de Radio Romania International

• In 2008 participare la festivalul Mamaia copiilor, alaturi de un grup de copii din Botosani

“Incerc mereu sa invat lucruri noi, sa-mi perfectionez vocea avand un indrumator si un exemplu foarte bun, pe Oana Puscasu, care este un om extraordinar, ma sustine si ma incurajeaza mereu si impreuna gasim intotdeauna cele mai bune solutii la toate problemele mele, povesteste Claudia.

Ii sunt alaturi parintii, care, recunoaste Claudia, ii dau forta, dar si sora ei, care o sprijina, o incurajeaza in toate competitiile.

“Consider ca Dumnezeu m-a inzestrat cu un har minunat, acela de a putea canta, de a-mi exprima gandurile si sentimentele prin muzica si de aceea voi continua sa cant, pentru ca vreau sa imi indeplinesc cea mai mare si aprinsa dorinta a mea, aceea de a putea deveni o mare stea “, pare sa fie crezul unui copil care isi urmeaza drumul firesc, chiar daca dificil, intr-un domeniu in care talentul este nevoit sa isi faca loc printre nonvalori sau false vedete.

 

Claudia nu a fost singura botoşăneancă ce a participat la preselecţiile concursului. Viviana Sposub a fost la un pas de a fi printre cei 15 finalişti, piesa sa intitulată Roz fiind prima sub linie.

În cazul în care un copil decide din diferite motive să-şi retragă piesa din concurs, Botoşaniul va fi reprezentat de doi copii la selecţia naţională a concursului Eurovision junior din acest an.

Viviana Sposub va face parte însă din grupul de copii care o va acompania pe Claudia Rusu la acest concurs.

Tot în acest grup va fi şi Bogdan Bidaşcă, cel care în 2007 a reprezentat România alături de formaţia 4 Kids cu piesa Sha-la-la, la acelaşi concurs desfăşurat atunci Olanda.
 

 VOTATI, PE 20 SEPTEMBRIE, MELODIA "DOAR NOI" - CLAUDIA RUSU!

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANUNȚUL Ministerului Muncii: Cum se va face plata în avans a pensiilor aferente lunii mai 2024!

astăzi, 14:44
210

Executivul a aprobat, în ședința de joi, cele două acte normative care asigură plata în avans a pensiilor și a altor drepturi prevăzute de legi speciale, aferente lunii mai 2024....

(P) Factorii care influențează prețul unei campanii SEO

astăzi, 14:21
38

Site-ul afacerii tale încă nu primește suficient trafic organic sau nu are vizibilitate online și vrei să incluzi o campanie SEO în strategia de marketig digital, așa că ai înc...

O zi pe cel mai nordic hotar al țării, la capătul județului Botoșani!

astăzi, 14:06
313

Prutul desenează aici o graniță meschină între maluri plămădite din același pământ. Pe malul drept se înșiră Miorcanii poetului Ion Pillat. Pe cel stâng, ca înt...