Giani Flotian, antrenor secund FC Botoşani: `În etapa a doua sau a treia sperăm să atingem vârful de formă`

Giani Flotian, antrenor secund FC Botoşani: `În etapa a doua sau a treia sperăm să atingem vârful de formă`

 Conducerea tehnică a echipei FC BotoÅŸani este optimistă înaintea stratului de sezon ÅŸi îşi pune mari speranÅ£e în obÅ£inerea unui rezultat pozitiv în meciul de sâmbătă de la Giurgiu. Giani Florian, antrenorul secund  

Care va fi programul pentru ultima săptămână de pregătire?

 

 

Va fi o săptămână normală pentru debutul de sezon. Luni după amiază (n.r. astăzi), ne vom revedea la pregătire, după care marţi vom avea un program normal, iar miercuri vom face un joc şcoală, cu o echipă de juniori de la LPS sau CSS. Deocamdată nu am fixat cu cine vom juca dar în mod cert vom face un joc şcoală. Joi dimineaţă avem programată plecarea spre Rm. Sărat, unde vom rămâne o noapte după care mergem la Giurgiu, pentru meciul din prima etapă a campionatului. Este clar că suntem dezavantajaţi de poziţia geografică dar asta este situaţia şi trebuie să ne conformăm. Trebuie să ne asumăm această situaţie, atât noi cât şi jucătorii.

 

 

Cum se prezintă echipa cu o săptămână înainte de startul noului campionat?

 

 

Echipa se prezintă bine. Avem foarte mulţi jucători noi, dar suntem mulţumiţi de cum s-au comportat în pregătire. Încercăm să cristalizăm un prim 11, dar în acelaşi timp mizăm pe toţi din lot. Pentru noi, contează aportul tuturor jucătorilor şi nu doar a celor 11 care intră pe teren. Deocamdată nu suntem decişi care va fi primul 11 ce va intra pe teren la Giurgiu şi aşteptăm jocul şcoală de miercuri, plus că trebuie să vedem starea psiho-fizică a jucătorilor înainte de meci. Sperăm să găsim cea mai bună formulă pentru meciul de sâmbătă şi să ne întoarcem de la Giurgiu cu un rezultat favorabil.

 

 

Va mai pleca cineva de la echipă?

 

 

Am renunţat deja la Munteanu şi la Saber Trabelsi şi până miercuri vom stabili lotul pe care ne vom baza în turul campionatului. Atât Munteanu cât şi Trabelsi nu sunt jucători răi, dar au venit nepregătiţi din punct de vedere fizic şi le-ar mai trebui cel puţin trei-patru săptămâni pentru a ajunge la nivelul celorlalţi jucători. Nu ne putem permite să ţinem nişte jucători în lot pe care nu putem conta o perioadă de timp. Nu a fost vorba de suma de transfer sau de alte aspecte financiare, ci doar e randamentul lor şi de nivelul de pregătire. Până la urmă cine merge să dea o probă de joc la o echipă, primul rând trebuie să fie pregătit fizic.

 

 

Câţi jucători vor rămâne în lot?

 

 

Până la urmă cred că vor rămâne în lot 26 de jucători din 22 de câmp plus patru portari. Ne dorim să avem dublură pe fiecare post în parte pentru a nu ne mai confrunta cu problemele din campionatul trecut când nu aveam soluţii pe anumite posturi. În plus va fi o concurenţă benefică în lot. Este echipă nouă, tânără şi care vrea să facă treabă, dar în primul rând consider că trebuie să avem răbdare. Există multă dorinţă, elan dar jucătorii nu au destulă experienţă. Cu toate acestea, sperăm ca elanul celor jucătorilor veniţi în această vară împreună cu experienţa celor rămaşi în lot să reprezinte un avantaj şi să se vadă atât în joc cât şi în rezultate. La Botoşani era momentul unei revitalizări ai lotului şi consider că era momentul să se întâmple ceva. Vrem să facem o treabă serioasă şi ne asumăm responsabilitatea, pentru că suntem conştienţi că nu va fi uşor ţinând cont că am adus foarte mulţi jucători noi şi avem în momentul de faţă o echipă tânără şi fără experienţă. Ştim la ce ne-am înhămat şi sperăm ca acţionarii să ne susţină. Nu putem spune acum ce va fi dar contează foarte mult startul de sezon.

 

 

Este un program care ne avatajează?

 

 

Din punctul meu de vedere este un program echilibrat. Avem în prima etapă un meci greu la Giurgiu, cu o echipă bună din seria noastră, apoi întâlnim acasă pe Modelu o formaţie ce şi-a anunţat intenţiile de a promova în prima ligă, iar în etapa a treia jucăm la Buftea, o echipă nou promovată care vrea să adune puncte şi să rămână în liga a II-a. Chiar dacă la prima vedere pare un program mai uşor în primele etape deoarece nu întâlnim principalele candidate la promovare, nu este adevărat pentru că fiecare echipă îşi doreşte să aibă un start bun de campionat. La acest moment nu putem spune că e mai bine că nu întâlnim în primele etape echipe precum Ceahlăul. Noi am jucat şi cu Ceahlăul, şi nu putem spune că ne-au făcut o impresie deosebită. Important este stratul de sezon şi cu cât intri în competiţie se omogenizează şi lotul. Dacă ai un strat bun poţi obţine rezultate cu oricine.

 

 

Va juca FC Botoşani pe Municipal în etapa a doua?

 

 

Deocamdată nu ştim dacă vom juca pe stadionul Municipal din Botoşani. Noi ne dorim să jucăm pe Municipal, pentru că alta este atmosfera şi în plus putem beneficia de sprijinul unui număr mult mai mare de suporteri. În Botoşani oamenii sunt dornici de fotbal şi acest lucru reprezintă un avantaj pentru noi. În plus, terenul este masă de biliard şi acest lucru contează foarte mult.

 

 

E posibil ca FC Botoşani să mai facă vreun transfer pe ultima sută de metri?

 

 

În fotbal e posibil orice. Acum nu pot să spun dacă va mai veni sau dacă va mai pleca cineva. Până joi la 11.00, cu 48 de ore înainte de startul campionatului se mai pot face transferuri şi orice este posibil. Uşa este deschisă atât la veniri cât şi la plecări.

 

 

Sunt probleme de lot?

 

 

În mod cert nu vom putea conta pentru meciul de la Giurgiu pe Simao şi Aldea, dar sperăm să îi avem apţi în următoarea etapă. Simao nu este refăcută după operaţia de apendicită suferită, în timp ce Aldea are o fisură la gleznă, dar el va începe din această săptămână antrenamentele. În plus, îl mai avem pe Keita care nu ştim dacă îl vom putea folosi în meciul de la Giurgiu. El va fi jucătorul nostru, dar ar putea rata prima etapă deoarece nu i-a sosit cartea verde şi de aceea nu este încă legitimat, dar sperăm ca în această săptămână să rezolvăm şi această problemă. În afara celor trei, mai sunt Ursu, Kano şi Derra care au accidentări de mai lungă durată şi pe care nu ne putem baza.

 

 

Ce speraţi de la prima etapă?

 

 

Ne dorim un start bun de campionat şi când vorbesc de un start bun mă refer la o victorie sau la meci nul. Contează mult pentru moralul jucătorilor să începem cu o victorie. Important este că echipa e pe un drum bun şi sperăm ca în etapa a doua sau a treia să atingem vârful de formă, după care să ne menţinem cât mai mult. (S.B.)

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cod Galben pentru județul Botoșani, în această dimineață!

astăzi, 07:49
79

Administrația Națională de Meteorologie a emis în această dimineață o atenționare de tip Cod Galben pentru județul Botoșani.Astfel, până la ora 10.00, județul Botoșani se a...

Jandarmii își sărbătoresc ziua pe Pietonalul Unirii, cu tehnica de intervenție și câinii de serviciu!

astăzi, 07:19
62

Evenimentul va avea loc sâmbătă, 30 martie, între orele 10.00 și 12.00, în fața Muzelui de Istorie Județean Botoșani.Jandarmii vor prezenta tehnica și mijloacele de interv...

Veste uriașă pentru vârstnici: ”E un pas extrem de importanti!”

astăzi, 07:02
217

Compania Națională Poșta Română se pregătește să introducă posibilitatea achitării acestora cu cardul direct la poștaș. Compania a investit în 7.000 de dispozitive mobile care v...