Adelina Ungureanu, despre criza din Italia: "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă!"

Adelina Ungureanu, despre criza din Italia: "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă!"

Adelina Ungureanu, considerată cea mai frumoasa voleibalistă din România, a plecat în vara, în Italia, ajungând la doar 20 de ani în unul dintre cele mai importante campionate din lume, după ce a semnat cu echipa Cuneo Granda. Odată cu pandemia de Coronavirus, Adelina a revenit acasă.

"Eram în Italia în momentul în care a început epidemia și efectele s-au resimțit imediat și asupra activității noastre, prin restricții și măsuri de siguranță suplimentare la antrenamente, urmate de anularea a două meciuri și suspendarea campionatului când lucrurile au scăpat de sub control.

Cel mai simplu și sigur mod de a ne proteja este prin respectarea regulilor și măsurilor de siguranță. Venind din Italia, unde am stat în izolare alte două săptămâni, m-am obișnuit cu acest lucru. Mă antrenez acasă, citesc, mă uit la filme, gătesc. Este important să ne păstram corpul și mintea sănătoase în această perioadă.

Cred că ar trebui să învățăm să apreciem mai mult tot ce avem în jurul nostru și să folosim acea libertate de care acum suntem privați într-un mod mai responsabil", ne-a spus Adelina.

Până să înceapă criza, Adelina a făcut o figură frumoasă în voleiul italian. Echipa sa este pe locul 10 în prima ligă din peninsulă.

 "Vorbesc des cu colegele mele de echipă din Italia, situația este în continuare dificilă însă există și semne bune în urma măsurilor atât de stricte, numărul cazurilor este în ușoară scădere acolo.

Experiența mea din primul an în voleiul italian a fost una foarte frumoasă, în ciuda finalului neașteptat. Diferențele între voleiul romanesc și cel italian există, cu siguranță, de la stilul de joc până la volumul de antrenamente, programul meciurilor, numărul de spectatori și importanța acordată acestui sport la nivel național. În Italia, voleiul este un sport foarte apreciat și foarte popular", a mai adăugat Adelina Ungureanu.

În cariera sa, Adelina a mai evoluat pentru CSM Botoșani, Dinamo și Agroland Timișoara.

 "Le transmit tuturor susținătorilor multă sănătate și răbdare! Sper să ne poată vedea pe teren cât mai curând!" a încheiat Adelina.

(Iosif Pintilie)

 

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Doi elevi din Botoșani au fost admiși cu media 10 la liceu

astăzi, 15:15
106

Nu mai puțin de 2647 absolvenţi ai clasei a VIII-a din județul Botoșani au fost repartizaţi computerizat în învăţământul liceal de stat, în anul școlar 2020-2021. Mini...

Bărbat în stare critică preluat de elicopter SMURD

astăzi, 15:09
93

Un bărbat a ajuns joi, la spital după ce a suferit un infarct. Pacientul în vârstă de 67 de ani, din Hilișeu-Horia, s-a prezentat la Spitalul Municipal Dorohoi cu dureri în ...

Sătenii din Botoșani care nu vor să vândă pământ străinilor. „A fost câştigat cu sânge, nu se dă”

astăzi, 15:00
123

Localnicii dintr-o comună botoşăneană aflată la graniţa României cu Ucraina refuză să vândă pământul investitorilor străini. Dacă decid totuşi să-l înstrăineze, ...