Video: Mirel Manea uimește din nou. Colosseumul din Roma a răsunat în acordurile trompetistului de la Botoșani

Video: Mirel Manea uimește din nou. Colosseumul din Roma a răsunat în acordurile trompetistului de la Botoșani

Ajuns în vârful carierei, trompetistul de la Botoșani, Mirel Manea, reușește să impresioneze din nou lumea artistică din România.

În ultima sa creație, Mirel Manea a ajuns cu trompeta în mijlocul Colosseumului din Roma, o arena construită în anul 72 d.Hr., la ordinul împăratului Vespasian. Inaugurat în anul 80 de către împăratul Titus, arena a găzduit în decursul anilor lupte cu gladiatori, lupte cu animale sălbatice și regizări detaliate ale unor bătălii navale antice, moment în care arena era chiar inundata.

Ca niciodată însă, arena a răsunat în acordurile trompetistului de la Botoșani care a găsit probabil unul din cele mai uimitoare locuri pentru filmările unui moment deosebit de emoționant în peisajul artistic.

“Cel mai emoționant moment artistic al carierei mele, să ajung cu trompeta mea în mijlocul Arenei de la Colosseo, una din cele mai prestigioase scene ale lumii, încă din antichitate. Tristețe și frumusețe copleșitoare în același timp. Roma a fost și este mereu în sufletul meu, din 2004 când am cântat în fata Papei Ioan al II -lea. Am lucrat cu o echipa formată din profesioniști excepționali italieni, poate cei mai buni din Peninsula. Miruna Cajvaneanu Giornalista & Presidente Associazione Europaeus Blogger-Roma Today. Adaptarea muzicală & Solo-ul de trompeta a fost scris doar pentru mine de catre compozitorul Andrei Tudor. Impresar artistic- Liviu Sorinel. E o capodopera care unește spiritual, artistic, două țări. O punte sufletească.

Am reușit să ofer publicului român și internațional un videoclip unic, cu imagini exclusive realizate cu drona deasupra celor mai importante monumente: Colosseo, Fori Imperiali, Fonta di Trevi, Piazza Venezia, Altare della Patria.

Mesajul meu este unul de solidaritate și speranța și în virtutea titlului pe care l-am obținut în 2016 la Vatican, acela de Ambasador intinerant al "Culturii și Artei Muzicale " pentru prietenia dintre popoare, în vremuri de restriște, apropierea de cultură, de muzică, ne poate alina sufletele, ne poate salva.

Aceasta este și menirea artistului, de a arăta frumusețea și a o dedica semenilor săi”, a povestit Mirel Manea.

Vă invităm să urmăriți alături de noi acest videoclip impresionant:

 

 

Spune-ne opinia ta